eur:
390.55
usd:
364.11
bux:
68151.21
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Megrovást kapott a rendőr a bezárt macskáért

Megrovást kapott feletteseitől egy ungvári körzeti biztos, mert nem gondoskodott egy lakásba bezárt macskáról.

A cicát a helyszínelő rendőrök zárták be az egyik ungvári lakásba, miután magányosan élő gazdája meghalt. A bennrekedt macskát, amelynek párját a szomszédoknak sikerült kicsalniuk az udvarra, a nyomozók időhiányra hivatkozva a lepecsételt lakásban hagyták - írta az ungvári Rio hetilap hétvégén megjelent száma.

A szomszédok hiába kérlelték a körzeti rendőrt az ajtó kinyitására, az füle botját sem mozdította a szenvedő négylábú érdekében. Az állatbarátok az ajtó résein át tudtak némi élelmet bejuttatni a cicának, amelyet végül 52 nap elteltével sikerült kimenekíteniük börtönéből.

Mivel az esetről több helyi újság is beszámolt, a Kárpátalja megyei rendőrparancsnokság vizsgálatot rendelt el. Az ügyben a körzeti megbízottat marasztalták el "antihumánus magatartás" miatt, mert neki kellett volna gondoskodnia a cica biztonságba helyezéséről. A vétkes rendőrt a teljes személyi állomány jelenlétében megrovásban részesítették.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Még a házasodási szabályokat is átírná a kormány, több ügyintézés is változna

Még a házasodási szabályokat is átírná a kormány, több ügyintézés is változna

A magyar kormány társadalmi egyeztetésre küldte a digitális állam megvalósításához kapcsolódó egyes kormányrendeletek módosításáról szóló rendelettervezetet. A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint a tervezet célja, hogy megteremtse a digitális állampolgárság előregisztráció és a távoli azonosítás rendeleti szintű szabályozását, valamint az elektronikus házassági szándékbejelentés részletszabályainak alkalmazhatóságát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×