eur:
388.61
usd:
361.01
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Beaujolais-ban fürdenek az ínyencek - képekkel

A gyógyüdülő és az alkohol sokak számára kizárja egymást, a japánok azonban másképp gondolják: egy új fürdőben egyszerre áztathatják magukat kívülről és belülről is Beaujolais-val.

A Hanoke Junesszun fürdőben nemrégiben új medencét nyitottak meg, amelyet víz helyett borral töltöttek fel. A vendégek így egyszerre ihatják a bort, miközben meg is mártóznak benne.

A bor természetesen nem "tisztán" kerül a medencébe, hanem felhígítják vízzel, és ásványi savakat is adnak hozzá. Aki pedig esetleg tanácsot is szeretne kérni a borfogyasztással kapcsolatban, az bátran fordulhat a fürdő saját borpincéréhez.

Az újdonságok iránt nyitott japánok körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend a borfürdő. Annál is inkább, mert a szigetországban egyébként is egyre népszerűbb a bor: jó ideje már Japán a francia bortermelők legnagyobb felvevőpiaca.

"Számunkra a Beaujolais magát Franciaországot jelenti. Amikor isszuk, az olyan, mintha a francia kultúra egy cseppjét szívnánk magunkba" - lelkendezett Jadzsima Akiko, a Nippon News Network újságírója, aki szerint az is a francia bor mellett szól, hogy nem erős, így a japán nők is szégyenkezés nélkül merik fogyasztani.

Japánban évente 11,5 millió palack bort adnak el - ez a Beaujolais termelésének majdnem a negyede.

A cég piacra dobott egy rozét is, amelytől szintén nagy sikert várnak a japán piacon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×