eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Manhattanben munkára fogják a katicabogarakat

Hétszázezer katicabogarat engedtek szabadon két New York-i lakóparkban. A bogárkák dolga lesz, hogy megszabadítsák a rovaroktól a lakókat - akiknek így nem kell mesterséges irtószereket használniuk.

A katicabogarakat az Egyesült Államok nyugati részén, a Sierra Nevadában gyűjtötték össze és szállították Manhattanbe, ahol természetes rovarirtóként teljesítenek majd szolgálatot.

A katicák naponta 50 levéltetvet fogyasztanak, így tökéletesen tisztán tartják majd az érintett lakásokat - lelkesedett Eric Vinje, akinek cége, a Planet Natural gondoskodik a bogarak utánpótlásáról.

"Az emberek legtöbbször rovarirtó szereket használnak a levéltetvek ellen, csak az a baj, hogy ezzel a módszerrel a 'jó fiúkat' is elpusztítják. Mi most más megoldást választottunk: befogjuk a 'jó fiúkat' dolgozni, s ezáltal megteremtjük a megfelelő egyensúlyt" - tette hozzá.

A katicabogarakat Oregonban, Kaliforniában és Montanában gyűjtötték be, majd lehűtötték őket egyfajta "félálomba", hogy jobban bírják a szállítást.

Amikor megérkeztek Manhattanbe, azonnal magukhoz tértek, és "készen álltak felfalni bármit, ami nem menekül előlük túl gyorsan".

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×