eur:
392.13
usd:
366.27
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Vége a nyárnak: jövő héten jön a hideg

Szombaton még a péntekihez hasonló melegre lehet számítani, de vasárnaptól fokozatosan csökken a hőmérséklet - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Újvári Katalin szerint a hétvégi időjárás kedvezhet a vitorlásoknak.

A hétvégén még kellemes, napos nyári idő lesz, szombaton az ország nagy részén 30-35 Celsius-fokig melegszik fel a levegő. Vasárnaptól kissé mérséklődik a meleg, de még ekkor is 26-31 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Újvári Katalin hozzátette: egy-egy záporra, zivatarra szombaton és vasárnap délelőtt keleten van esély, a középső országrészben azonban nem valószínű.

A hétvége mindkét napján élénk észak-nyugati szél várható a Balaton környékén, egy-egy erősebb széllökés is előfordulhat, alkalmas lesz tehát az idő a vitorlázásra - közölte a meteorológus.

Hétfőn ugyan még 25-30 fokra lehet számítani, a hét közepétől bizonytalanná válik az időjárás, és ekkor már több lehet a csapadék és mérséklődik a meleg - mondta Újvári Katalin.

A jelenlegi számítások szerint a jövő hét második felében akár az ilyenkor szokásos átlag alá is csökkenhet a levegő hőmérséklete - fűzte hozzá az OMSZ munkatársa.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×