eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Megérkezett a Malév és a Royal Jordanian első járata Ammanból

Megérkezett szombaton Ammanból Budapestre a jordániai Royal Jordanian légitársaság első menetrend szerinti járata, amelyet a Malévvel közösen üzemeltet. A Budapest-Amman útvonalon a jordániai királyi légitársaság repülőgépei repülnek, de Malév járatszámmal a nemrégiben kötött székmegosztási (code share) megállapodás eredményeként.

Zboray András, a Malév stratégiai és kereskedelmi vezérigazgatója a járatnyitás alkalmából az MTI-nek elmondta, nagyon élénk az érdeklődés az útvonal iránt, mivel viszonylag kevés légitársaság repül Ammanba. A heti két, menetrend szerinti járat nagyon jól kiegészíti a magyar légitársaság már meglévő damaszkuszi, bejrúti és kairói járatát - tette hozzá Zboray András.

Husszein Dabbasz, a Royal Jordanian értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese a távirati iroda kérdésére válaszolva közölte, hogy elsősorban magyar turistákra számítanak ezen az útvonalon, de az új járattól az üzleti kapcsolatok élénkítését is remélik. Ehhez jó alapot ad II. Abdullah, Jordánia királyának júniusi magyarországi látogatása - mondta. Hozzátette: a Royal Jordanian várakozásai szerint a járat 65-70 százalékos férőhely-kihasználással üzemel majd.

A Royal Jordanian, a Malévhoz hasonlóan az idén áprilisban lett a világ legnagyobb légitársaság-szövetsége, a oneworld tagja. Ennek köszönhetően a Malév útvonalhálózatában eddig nem szereplő célállomásokra is hamarosan Malév-jegyet válthatnak az utasok. Ammanon keresztül távolabbi célpontok - Dubai, Abu Dhabi és indiai nagyvárosok lesznek elérhetők a jövő évtől Malév repülőjeggyel.

A Royal Jordanian utasai számára is új lehetőségek nyílnak meg, mert a Malév 12 járatára kerül fel a jövőben a jordániai légitársaság járatszáma.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×