eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Letartóztatták, mert nem nyomta el a cigarettát

Õrizetbe vettek egy férfit az egyik angol bárban, mert nem volt hajlandó eloltani a cigarettáját. A 42 éves Martin Whisker valószínűleg az első, akit a július 1-jén életbe lépett tilalom megsértése miatt rács mögé került.

Nagy-Britanniában vasárnap óta tilos nyilvános helyen - így a kocsmákban és bárokban is - rágyújtani. A scarborough-i Riskers bár alkalmazottai hívták ki a rendőrséget, amikor a férfi rágyújtott, és többszöri felszólításra sem volt hajlandó eloltani a cigarettát.

A festő és lakberendező Whisker közölte a kiérkező rendőrökkel: a rágyújtással tiltakozni akart a jogszabály ellen. A rendőrök letartóztatták, és mielőtt elvezették volna, a kezébe nyomták a cédulát a nyolcvan fontos büntetésről, amelyet azért kapott, mert ittas volt, és rendet bontott a szórakozóhelyen.

A férfi reggel hatig maradt fogdában. Szabadulása után az újságíróknak azt mondta: azt el tudja fogadni, hogy ebéd- és vacsoraidőben tilos dohányozni az éttermekben, de "arra semmi szükség, hogy teljesen megtiltsák a dohányzást".

A szórakozóhelyek tulajdonosa és igazgatói 2500 fontos (910 ezer forintos) büntetést kockáztatnak, ha nem kényszerítik ki a tilalom betartását. Whisker ráadásul nem egyszerűen rágyújtott, hanem egyik cigarettát szívta a másik után - panaszkodott a bár tulajdonosa.

"A rendőr vette ki a szájából a cigarettát, és taposta el a földön" - számolt be Barry Risker, aki egyébként maga is "őrültségnek" tartja a dohányzási tilalmat.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×