eur:
390.78
usd:
366.51
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Bizarr kiállítás: tetovált emberbőrök és kínzószék - nézze meg!

Bizarr kiállítás nyílt Londonban Sir Henry Wellcome, az excentrikus iparmágnás gyűjteményéből.

A kiállított tárgyakat egy több mint egymillió darabot számláló kollekcióból válogatták ki. Köztük van a többi között Napóleon fogkeféje és Florence Nightingale, a legendás ápolónő papucsa is.

Látható egyebek mellett néhány rettenetes szerkezet is, mint például egy kínzáshoz használt kínai szék, amelyből pengék és tüskék állnak ki.

Sir Henry 1853-ban született az Egyesült Államokban, szerencséjét akkor csinálta meg, amikor társalapítója lett a Burroughs Wellcome & Co gyógyszergyártó cégnek.

A mágnás 1936-ban halt meg, vagyonát jótékony célra, gyógyászati kutatásokra hagyta.

Sir Henry úgy gondolta, hogy sokat tanulhatunk más kultúráktól, ezért megszállottan gyűjtött a világ minden pontjából az emberi testtel, az emberiességgel és az egészséggel összefüggő tárgyakat.

A kiállított 1.300 tárgy között van szögekkel "bélelt" szandál fakíroknak Indiából, nők büntetésére szolgáló vasálarc, tetovált emberi bőr, egy 700 éves, összezsugorodott perui múmia, 19. századi faragott műkéz, Charles Darwin koponyával díszített sétapálcája és Nelson admirális borotvája. Ide kattintva vethet rájuk egy pillantást!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×