eur:
393.36
usd:
366.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Biztonsági öv az állatoknak is?

A háziállatokat is biztonsági övvel kellene bekötni az autókban utazva, hogy a balesetekben elkerüljék a súlyos sérüléseket - véli egy brit állatvédelmi alapítvány.

A PDSA nevű szervezet szerint ha óránkénti 50 kilométeres sebességgel karambolozik egy autó, a kocsiban utazó kisebb testű kutya is olyan hatalmas erővel csapódik előre, hogy súlyos sérüléseket szenvedhet.

Az alapítvány azt javasolja, hogy egy speciális hámmal legyenek beszíjazva a háziállatok a járművekbe. Az övnek a nagyobb állatok mellkasát, hátát és vállát kellene tartaniuk, míg a kisebb házi kedvenceket egy szállítókosárba kell betenni.

A szervezet azt is javasolja, hogy már kölyök korukban kezdjék el hozzászoktatni az utazáshoz az állatokat.

A PDSA szerint a gazdiknak soha ne szabad engedniük, hogy a háziállatok kidugják fejüket az autó ablakán utazás közben, mert egy másik jármű vagy egy útszéli tárgy komoly sérüléseket okozhat.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×