eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ha nem hal meg, távozzon!

Két hetük van meghalni egy indiai szálloda vendégeinek - különben távozniuk kell az intézményből. A Mukti Bavan Szálló a halni készülő idős hinduk utolsó menedéke. A szállóban havonta 30-70 ember búcsúzik el az élettől.

Az észak-indiai Varanaszi város szállója alig néhány lépésre épült a Gangesztől, amelynek partján a hagyomány szerint elégetik a halottakat.

"Ahogy a világ más tájain megünneplik egy gyerek születését, úgy ünnepeljük mi egy öreg halálát" - emlékeztetett Brajav Nat Sukla, a szálló igazgatója. A Mukti Bavan mellett több más hasonló intézmény is várja azokat, akik a városba jönnek meghalni.

A hinduk hite szerint ugyanis az, aki Varanasziban hal meg, és hamvait a Gangeszbe szórják, megmenekül az újjászületéstől.

A legtöbb hívő számára azonban a város szállodái túl drágák, ráadásul a legtöbb helyen csak igyekeznek csak azokat fogadni, akinek legföljebb egy-két napja van hátra.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×