eur:
396.76
usd:
359.46
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Nemet mondtak a falat harminckétszeri megrágására

Egyre kevesebb embernek számít, hogy betartsa a viselkedési szokásokat az étkezések alkalmával. A viktoriánus etikettet pedig - amely szerint minden falat között le kellene tenni az evőeszközt -, már senki nem követi. Még Nagy-Britanniában sem, ahol felmérték a szülők véleményét arról, hogyan kell viselkedniük a gyermekeknek az asztalnál.

Egy nemrég készült felmérésből kiderült, hogy az emberek 89 százaléka szerint nemcsak az emberek viselkedése változott meg, hanem a viselkedési normák is átalakultak.

Tíz emberből nyolc azonban úgy véli, hogy az emberek asztal melletti viselkedése egyre rosszabb.

Az embereknek csak három százaléka tartja helyesnek azt a szabályt, hogy a rágás alatt le kell tenni az evőeszközt.

Azzal pedig már csak a megkérdezettek két százaléka értett egyet, hogy a falatot harminckétszer kell megrágni, mielőtt lenyeljük.

A megkérdezett 1.140 ember többsége, 95 százaléka elutasítja azt a véleményt, hogy a gyermekeknek csak akkor lenne szabad megszólalniuk a családi étkezések alkalmával, ha megszólítják őket. Az azonban általánosan elfogadott, hogy tele szájjal nem illik beszélni.

A szülők már azt sem várják el a gyermekektől, hogy ne pazaroljanak, mindössze 8 százalék tanítja arra csemetéit, hogy a tányérról mindent el kell fogyasztani.

A többség azonban azt elvárhatónak tartja, hogy gyermekül az étkezés idejére kikapcsolja az iPod-ját vagy a játékát. Azt azonban már csak a szülők 68 százaléka gondolja, hogy gyermeküknek udvariasan kellene viselkednie a pincérrel.

A felmérést egy pizzériahálózat készíttette. Vezetője szerint a szülők nem tesznek meg mindent, hogy jobb viselkedésre sarkallják gyermekeiket az éttermekben.

A kicsik poharakat tördelnek, szaladgálnak az asztal körül és hatalmas koszt hagynak maguk után - mondta a Pizza Express vezetője.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×