eur:
396.76
usd:
359.46
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

A pilóta túl fáradt volt a repüléshez

Megtagadta a repülést a British Airways egyik pilótája. A kapitány és a személyzet azért nem vállalta az utat, mert állítólag nem tudták kipihenni magukat a hotelben, ahol megszálltak.

A hírt légitársaság akkor jelentette be, hogy a hajnali 2 óra 10 percre kiírt gép nem indul, amikor az utasok már a beszállásra vártak.

A pórul járt embereket a Méridien hotelbe vitték, ahol azonban nem volt elég szabad szoba, ezért néhányan számukra idegen utastársaikkal voltak kénytelenek megosztani a szobájukat és az ágyukat.

Sok jó ember kis helyen is...

Így került egy szobába egy londoni pr-szakember, Neal Thaparral a brit nemzeti lottóbizottság vezetőjével, Mark Harrisszel.

"Ez egy újabb példája annak, hogy micsoda kaotikus állapotok uralkodnak a BA-nál" - dühöngött Neal Thapar.

Amikor az utasok délután visszatértek a repülőtérre, hogy ezúttal valóban elindulhassanak a brit főváros felé, a gép kapitánya, Peter Williams közölte velük: azért nem indultak el az éjszaka, mert a személyzet nem tudta eléggé kipihenni magát.

Fáradtak voltak

A brit légitársaság szóvivője elmondta: a pilóta és társai szombat éjjel 2 körül értek Újdelhibe, kialudni azonban nem tudták magukat, mert a szállodájukban túl nagy volt a hangzavar.

A British Airways munkatársa hozzátette: fel sem merült, hogy a személyzet esetleg alkoholt fogyasztott volna a pihenőnapján.

"Elnézést kell kérnünk az utasoktól a kényelmetlenségekért, de az ügyfeleink és csapatunk biztonsága a legfontosabb számunkra, és ezt sosem veszélyeztetjük" - közölte a szóvivő.

Sok a baki

Az utóbbi időben nem ez a British Airways első malőrje. Nemrégiben kiderült, hogy Európában ez a légitársaság veszíti el a legtöbb bőröndöt.

Korábban például azért szorultak bocsánatkérésre, mert miután egy idős asszony meghalt az Újdelhiből Londonba tartó járatukon, a holttestét a zsúfolt turistaosztályról az első osztályra vitték, ahol egy ülésbe szíjazták az út további hat órájára.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×