eur:
395.68
usd:
372.06
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

A Golden Globe-ra is esélyes lehet a Szabadság, Szerelem?

Akár az amerikai Golden Globe-díjra is esélyes lehet a Szabadság, Szerelem című új magyar film. Návai Anikó, a díjat odaítélő hollywoodi külföldi újságírók szövetségének magyar tagja szerint a Los Angeles-i vetítésen nagy sikert aratott az alkotás. "Amióta tagja vagyok ennek a szervezetnek, nagyon sok külföldi film vetítésén vettem részt, és azt kell mondjam, hogy én ilyen meghatott közönséget még sohasem láttam" - mondta Návai Anikó az InfoRádiónak.

A Hollywood Foreign Press Association, amelynek Návai Anikó az egyetlen magyar tagja, évente körülbelül 260-280 amerikai filmet lát, legalább 60 külföldi filmet, és az összes tévéfilmet. Ezek közül ítélik oda a Golden Globe-díjat az arra érdemes produkcióknak.

A Szabadság, Szerelem című filmnek tehát mintegy 60 külföldi alkotással kell versenyezni a díjért, és még másfél hónapot kell várni arra, hogy kiderüljön: hogyan teljesít az 56-os forradalom 50. évfordulójára készült alkotás.

Návai Anikó arra nem mert vállalkozni, hogy a film esélyeit latolgassa, de elmondta: amióta kapcsolatban van a szervezettel, azaz immár 20 éve, nagyon sok külföldi film vetítésén vett részt, és ilyen meghatott közönséget még sohasem látott.

"Előfordul, hogy ha van egy nagy amerikai film, akkor megtapsolják a rendezőt, a filmet a végén, de ez is nagyon ritka. Itt viszont az történt, hogy lement a vége főcím, sötét volt a moziban, néma csend és utána taps" - mesélte Návai Anikó, hozzátéve, hogy a vetítés után kollégái megnyúlt arccal jöttek ki egymás után a teremből, és mindannyian törölgették a szemüket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×