eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Rosszul tanul gyereke? Írassa be "magzat tornára"!

Drámai javulást mutat azoknak a gyerekeknek a matematikai és nyelvtani teljesítménye, akik minden nap a magzat méhen belüli mozgását utánzó tornagyakorlatokat végeznek - állítja egy új kutatás. A torna kidolgozója szerint is "kicsit nevetségesen" hangozhat a dolog, de a program hatását vizsgáló kísérlet még a legszkeptikusabbakat is meggyőzte.

A magzat korai, első mozgásaira utaló Primary Movement nevet viselő módszert arra alapozta kitalálója, Martin McPhillips, hogy a méhen belüli mozgással tulajdonképpen a méhen kívüli életre készül a magzat.

A gyerekek még magzati korban egy sor mozgásformán és reflexmozdulaton mennek keresztül, ezeket azonban nagyjából egyéves korra teljesen kinövik.

Vannak olyan gyerekek, akik azonban soha nem jutnak túl a magzati korban kialakult szokásokon, és ez valamilyen oknál fogva visszafogja iskolai teljesítményüket.

A belfasti Queen's University pszichológia professzora által kidolgozott mozgássorozta pont ezeket a magzat-mozgásokat utánozza, előfordul, hogy például tánclépéseknek álcázva.

Eddig sokan kétkedtek a hatásában

Sok általános iskola kipróbálta már a módszert, de most először mérték fel tudományos kísérlet formájában a hatását.

A kutatásban összesen 1.000 gyerek fejlődését figyelték 13 iskolában. Egy részük naponta végigcsinálta a magzati tornát, másik részük nem.

Az eredmények önmagukért beszéltek: a magzati tornát végző gyerekek matematikai és olvasási teszteredményei jelentősen javultak.

Bár a kutatás eredménye alapján a módszer ígéretesnek bizonyult, még több kísérlet vár a magzati tornára, mielőtt általánossá válhat az északír iskolákban.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×