eur:
390.64
usd:
358.88
bux:
72940.89
2024. július 22. hétfő Magdolna

Elégedetlen, boldogtalan a magyarok többsége

Az elmúlt évtizedben a magyarok álltak az életminőség index utolsó helyén, Európában csak a balti államokban élők boldogtalanabbak nálunk - derül ki abból az utánkövetéses országos reprezentatív vizsgálatból, amelyet a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete végzett.

Kopp Mária orvos-pszichológus, az intézet igazgatója az InfoRádióban elmondta: a magyarok negatív életminőség-érzése megfelel az egészségi mutatóiknak; egy osztrák férfi nyolc, egy nő öt évvel él tovább magyar társához képest.

Először áll elő az életminőség érzetének romlása, majd ezt követi az egészségi állapoté - tette hozzá a szakember.

Kopp Mária szerint az életminőség megközelítőleg azt jelenti, hogy mennyire érzi boldognak magát egy ember.

A felmérés azt mutatja, hogy nagyon nagy a negatív lelkiállapotban lévő emberek száma, amiben nagy szerepe van a hatalmas társadalmi különbségeknek - hangsúlyozta az orvos-pszichológus.

A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének igazgatója úgy véli: a legfontosabb, ha az ember azt gondolja, hogy az életének van értelme.

Sok ember számára a siker, a jólét, a gazdagság az elérendő cél, azonban ez állandó versenyhelyzetet teremt, és legnagyobb részük mindig elégedetlen, mindig többet szeretne - tette hozzá Kopp Mária.

Akik számára a belső harmónia, a jó emberi kapcsolatok a legfontosabbak, és sikerül fenntartaniuk a társas kapcsolataikat, még akkor is kedvezőbben nyilatkoznak az életminőségükről, ha idős korukra elszegényedtek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×