eur:
389.74
usd:
363.62
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
police car on the street close up
Nyitókép: Fedorovekb/Getty Images

"Én húztam ki a lányt a haldokló apja mellől" - még mindig keresik az elkövetőt

A rendőrség felhívást tett közzé a halálos áldozatot követelő újpesti gázolás feltételezett elkövetőjének megtalálása érdekében.

Mint arról az Infostart is beszámolt, súlyos baleset történt január 22-én este fél nyolc magasságában Budapest IV. kerületében a Rózsa utca és a Deák Ferenc utca kereszteződésben. Az eddigi információk szerint egy Mercedes személygépkocsi vezetője okozta a közlekedési balesetet, amelyben három ember megsérült, közülük egy férfi olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette. A másik két sérültet a mentők kórházba vitték. Úgy tudni, egyikük egy 14 éves lány, a balesetben érintett Fiat Seicentót vezető, elhunyt férfi gyermeke.

A Blikknek a Fiathoz elsőként odasiető férfi, a közeli pizzériában futárként dolgozó Kótai Dezső elmondta: "láttam, hogy a sofőr a kormányra borul, a mellette ülő lánya pedig kétségbeesetten sikoltozott, hogy mentsék meg az apukáját. Két kézzel kapaszkodtam az autó összeroncsolódott ajtajába, hogy letépjem és kiszabadíthassam a gyereket. Közben láttam, hogy a balesetet okozó férfi is kiszáll a kocsijából, a bal füle vérzett erősen". Először úgy vélte, hogy megzavarodhatott a balesettől, később pedig arra gondolt, hogy kábult lehetett valamilyen szertől. Végül aztán kiderült, hogy elhagyta a helyszínt, segítséget sem nyújtott.

A Rózsa utca-Görgey utca sarkán levő kiskocsmát üzemeltető férfi, Benkő László éppen a bejárat előtt beszélgetett néhány vendégével, végignézte a balesetet. Úgy látta, hogy a Mercedes sofőrje nagyon nagy sebességgel jött, ki akarta kerülni a sort, de aztán észrevette a járdaszigetet - akkor visszasorolt és még mindig gyorsan haladva telibe kapta a kis Fiatot. Azt nekilökte a szemből várakozó egyik autónak, onnan átpördült a kocsi a kocsma elé, miközben a Merci még két autót meg egy buszt is letarolt - idézte fel a drámai pillanatokat. Mint mondta, a Fiat egy villanyoszlop előtt állt meg, de ha annak is nekimegy, akkor szerinte a kislány sem élte volna túl a balesetet.

Két nappal a baleset után a rendőrség felhívást tett közzé, amelyben a lakosság segítségét kéri a feltételezett elkövető, a Mercedes-sofőr előkerítéséhez, mert a felkutatására tett intézkedések egyelőre nem vezettek eredményre. Egy fotót is közzétettek, egyéb információk mellett.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×