eur:
389.14
usd:
363.49
bux:
68169.45
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Chris Ryan/Getty Images

Letartóztatták az újpesti halálos baleset okozóját

Eltiltás alatt, részegen vezetett, egy ember halálát és két másik sérülését okozta. Beismerő vallomást tett.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint hétfőn halálos balesetet okozott Újpesten - közölte a Fővárosi Törvényszék szóvivője.

Szabó József Tamás elmondta: a nyomozási bíró a letartóztatást a szökés, az elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyével, továbbá azzal indokolta, hogy a férfi ellen több eljárás is van folyamatban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte: a 40 éves férfi - miután több napi rejtőzködés után csütörtökön Szigetszentmiklóson elfogták a rendőrök - beismerő vallomást tett. Kihallgatásán elismerte, hogy vezetéstől eltiltás hatálya alatt ült hétfőn a volán mögé, így okozott Újpesten balesetet.

Ügyvédje az RTL Híradónak azt mondta: védence azt vallotta, aznap feszült volt, mert szakítani akart vele a párja. Ezért inni kezdett,

5-6 üveg sört és rövid italokat fogyasztott.

A rendőrök a férfi elfogása után kábítószergyorstesztet alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott. Az ügyvéd szerint ennek oka egy füves cigaretta volt.

Az RTL úgy tudja, a férfi próbaidőn volt, amikor bekövetkezett a baleset, kábítószer-birtoklás miatt ugyanis két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Korábban lopás, csalás, garázdaság és testi sértés miatt is indult ellene eljárás.

A baleset hétfő este fél nyolc körül történt: egy Mercedes R320 típusú személygépkocsi a főváros IV. kerületében, a Rózsa utcában, a Deák Ferenc utcai kereszteződésnél a piros lámpánál várakozó három autónak ütközött. Az egyik autó villanyoszlopnak csapódott, míg a másik két autó egy autóbusznak sodródott.

A balesetben hárman sérültek meg: egyikük a helyszínen meghalt, a másik két sérültet a mentők kórházba vitték.

A gyanúsított segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt, nem hagyta hátra az adatait és nem győződött meg a sérültek állapotáról - áll a rendőrség korábbi közleményében.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×