eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Close up on an adult black males hand holding a knife
Nyitókép: Martin Chavez/Getty Images

Nem ússza meg a XI. kerületi drogos rém

Minden előzmény nélkül megszurkált egy nőt egy villamosmegállóban, és bár nem okozott súlyos sérülést, nem kerülheti el büntetését.

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 29 éves férfi ellen, aki 2022 szeptemberében kábítószertől bódult állapotban - minden előzmény nélkül - megkéselt egy nőt egy XI. kerületi villamosmegállóban - közölte Fővárosi Főügyészség pénteken.

A vádirat szerint a férfi 2022. szeptember 16-án este egy használaton kívüli nyaralóban, ahová a tulajdonos tudta nélkül költözött be, kábítószert - ecstasy tablettát, valamint marihuánát - fogyasztott, majd ezt követően céltalanul sétált a környéken. Eközben figyelt fel az általa nem ismert sértettre, aki munkából hazafelé tartva, egyedül gyalogolt a közeli villamosmegálló felé. A férfi a nő után indult és egészen a megállóig követte őt.

Miután a nő a megállóban leült egy padra, a vádlott odalépett hozzá, majd elővett egy kést és többször megszúrta a nőt a nyakán és a felsőtestén.

A nő hangosan kiabált, a kezét felemelve védekezett, próbálta ellökni magától a támadóját, de közben elesett. A vádlott ekkor sem hagyott fel a támadással, a földön fekvő sértettet még többször megszúrta. A nő továbbra is igyekezett kitérni a támadás elől, míg végül a kitartó védekezés hatására a vádlott felhagyott a támadással és elfutott - írták a közleményben.

"A sértett a bántalmazás következtében számos könnyebb, szúrt, illetve vágott sérülést szenvedett, de a támadás módjára, eszközére, körülményeire tekintettel, a közvetlen életveszélyt okozó sérülés kialakulásának reális esélye is fennállt" - ismertette a főügyészség.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő késelőt életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolja - derült ki a közleményből.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×