eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Kiengedik a börtönből Schadl Györgyöt

A végrehajtói kar korrupcióval vádolt volt elnökét két éve fogták el, majd letartóztatták.

Szinte pontosan két évvel a letartóztatása után csütörtökön szabadul a börtönből Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnöke. Elhagyhatja a börtönt a harmadrendű vádlott, R. Róbert, Schadl közeli barátja is - írta a hvg.hu.

A Völner-Schadl-büntetőper mai tárgyalási napján a Fővárosi Törvényszéken F. Vivien koronatanú válaszolt a kérdésekre. Zárt videóláncon keresztül hallgatták meg, mert nem akart az általa megvádolt Schadl Györggyel találkozni - írta az Index.

F. Vivien, Schadl irodavezetője és bizalmasa vádlott lett volna az eljárásban, de annak kezdetén vádalkut kötött az ügyészséggel. A nő korábban már tett vallomást, de az ügyben megvádolt személyek ügyvédjei jelezték, hogy az elmondottak több ellentmondást is tartalmaznak, amelyekkel szeretnék szembesíteni az ügy koronatanúját, és tisztázni néhány részletet.

Miután véget ért a koronatanú meghallgatása, a bíróság szerint már nem áll fenn a veszélye annak, hogy Schadl György vagy R. Róbert befolyásolná őt, vagy bármely más tanút, ezért az ügyvédek kérelmére döntött a két férfi házi őrizetbe helyezéséről. A per másik főszereplője, Völner Pál volt igazságügyi államtitkár eddig is szabadlábon volt.

Az ügyészség sem R. Róbert, sem Schadl György esetében nem nyújtott be fellebbezést - írta a hvg.hu.

Mint ismert, a vád szerint a végrehajtói kar korábbi elnöke "korrupciós kapcsolatot alakított ki" Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkárral. A politikus rendszeresen 2-5 millió forintot kapott Schadl Györgytől, cserébe vállalta, hogy Schadl kérésére elintéz konkrét ügyeket, például végrehajtói kinevezéseket. Az így kinevezést kapott végrehajtóktól cserébe visszakérte az irodájuk működéséből származó osztalék egy részét.

Völner Pál és Schadl György ártatlannak vallotta magát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 19:41
×
×
×
×