eur:
392.2
usd:
366.64
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Scales of justice and Gavel on wooden table and Lawyer or Judge working with agreement in Courtroom, Justice and Law concept.
Nyitókép: Pattanaphong Khuankaew/Getty Images

Völner Pál nélkül indult a tárgyalás, Schadl György kérését elutasították

Kedd reggel megkezdődött a Schadl–Völner-ügy tárgyalása a Fővárosi Törvényszék dísztermében. 

Bilincsben, vezetőszáron és maszkban érkezett kedd délelőtt a Fővárosi Törvényszék dísztermébe Schadl György, aki másfél éve, 2021 novembere óta van letartóztatásban, kedden pedig kiderült, hogy ez így is marad.

Ahogy arról korábban az Infostart is több alkalommal beszámolt, a vád szerint a végrehajtói kar korábbi elnöke – pozíciójáról néhány hete mondott csak le – „korrupciós kapcsolatot alakított ki” Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkárral. A politikus rendszeresen 2–5 millió forintot kapott Schadl Györgytől, cserébe vállalta, hogy Schadl kérésére elintéz konkrét ügyeket, például végrehajtói kinevezéseket. Az így kinevezést kapott végrehajtóktól cserébe visszakérte az irodájuk működéséből származó osztalék egy részét.

A keddi tárgyalási nap iratismertetéssel indul, amin a bíró szerint valamennyi vádlottnak meg kellett volna jelennie,

Völner Pál ügyvédje tanácsára azonban távol maradt

– derült ki a Telex tudósításából. A megjelent Schadl György és a harmadrendű vádlott, R. Róbert is kezdeményezte a bíróságtól, hogy engedjék ki őket a letartóztatásból, de a bíró döntése értelmében az elsőrendű ítéletig ezt fenntartják.

A büntetőperben a bíróság sorban hallgatja meg az összes vádlottat – miután a huszonkettőből tízen már beismerték a bűnösségüket, már csak tizenkettő maradt belőlük. Egyikük a volt igazságügyi miniszterhelyettes, Völner Pál, aki Schadl Györgyhöz hasonlóan eddig ártatlannak vallotta magát, így neki is újra a bíróság elé kell állnia – őt jövő kedden hallgatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×