eur:
392.81
usd:
373.42
bux:
55977.01
2023. szeptember 27. szerda Adalbert
Nyitókép: Pixabay

Jobban fut Schadl György cége, mint amikor még szabadlábon volt

Más a helyzet Völner Pál fiának vagyonzár alá került társaságánál.

Bár tavaly mindvégig börtönben ült, nem lett veszteséges a korrupcióval vádolt Schadl György és szabadlábon védekező feleségének közös cége – derült ki a társaság pénzügyi beszámolójából. A végrehajtói kar volt elnöke és neje közös tulajdonában álló – a hatóságok által vagyonzár alá vett – Red Carpet Kft.-be több mint 44 millió forint bevétel folyt be 2022-ben – írja a 24.hu.

A lap szerint ez azért is érdekes, mert az egy évvel korábbi adatokkal összehasonlítva – amikor Schadl még szabad volt –, a társaság jobban prosperált tavaly, mint 2021-ben, amikor még mindössze 67 ezer forint profitot tudott kimutatni a cég.

A saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával, és üzemeltetésével foglalkozó cégben jelentős vagyon van, a társaság eszközállománya meghaladja a félmilliárd forintot. Schadl üzletrészét (másfél millió forint értékben) az ellene zajló büntetőeljárás során foglalták le a hatóságok.

Mindeközben hatalmasat zuhant Völner Pál fiának cége, noha a Tagba Kft. 2021-ben még 762 millió forintos rekordbevételt produkált. Friss pénzügyi beszámolója alapján tavaly alig több mint 5 millió forint folyt be a társaságba.

Igaz, egyéb bevétel formájában csaknem 15 millió forintot is elkönyvelt a cég, és az sem mellékes, hogy a társaság eredménytartalékában 784 millió forint értéket tartanak nyilván. Ugyanakkor az egy évvel korábbi bevétel 150-szerese volt a 2022-es eredménynek. A társaság nyeresége végül 3,5 millió forint lett tavaly – teszi hozzá a híroldal. (A cég a Völner Pál volt államtitkárt érintő korrupciós vádakkal összefüggésben vagyonzár alá került.)

Címlapról ajánljuk
Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid
Aréna - nagyinterjú

Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid

Vírusok, baktériumok, paraziták: a Covid aktuális helyzetéről, az Erisről, az őszi kilátásokról beszélt a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az InfoRádióban. Azt is elmondta, kiknek javasolja újabb védőoltás felvételét, s hogy várhatók-e újabb járványok. Bónusz: miért ne fürödjünk trópusi folyókban?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.27. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Kések, nyilak, fegyverek, meztelenség  - Marina Abramović 50 éves munkásságát bemutató retrospektív kiállítás nyílt Londonban

Kések, nyilak, fegyverek, meztelenség  - Marina Abramović 50 éves munkásságát bemutató retrospektív kiállítás nyílt Londonban

Szeptember 23-tól látogatható a londoni Királyi Művészeti Akadémia által szervezett életmű kiállítás, amely a nagyhatású szerb performanszművész, Marina Abramović munkássága előtt tiszteleg. Abramović az 1970-es évek eleje óta feszegeti a test és az elme érzékelt határait, a művész és a közönség bonyolult kapcsolatának feltárására törekszik. Előadásai gyakran mind saját maga, mind résztvevői számára erős érzelmi, intellektuális, illetve fizikai kihívást jelentenek. A munkáit inspiráló koncepciók kulcsfontosságúak, csakúgy, mint saját testének használata ötletei közvetítésére. Öt évtizede folyamatosan lenyűgözi, illetve meghökkenti közönségét a fizikai és mentális egészségének határait feszegető, erősen kritikus előadásaival. Mostani kiállítása által pedig az első olyan női alkotóvá válhatott, aki önálló tárlat keretein belül prezentálhatja művészetét a Royal Academy fő kiállítótereiben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×