eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Jókora ültetvényre csaptak le a rendőrök - képek a helyszínről

A város szélén termesztette a kannabiszt egy többszörösen büntetett férfi és fiatalabb társa, jelentős mennyiséget foglaltak le a rendőrök.

Az idősebb férfit korábban kétszer szabadságvesztésre ítélték kábítószer birtoklása miatt. A vádlott 2022. elején egy internetes weboldalról 300 kannabisz magot rendelt, majd azokat tavasszal elültette Pécsett, egy külterületi városrészen - írja weboldalán az ügyről az Ügyészség. A férfi a növények gondozásához szükséges eszközöket elhelyezte az ültetvényen és egy búvárszivattyút is működtetett, amivel az erdős terület melletti patakból öntözte a kannabisz növényeket.

A férfi a növények gondozására és az ültetvény őrzésére is gondolt. Hat vadkamerát is felszerelt, amik mozgásra aktiválódva fényképeket készítenek. Megkérte a fiatalabb férfit, hogy amíg ő a növényekkel foglalkozik, figyelje a terület határát, és szóljon, ha valaki közeledik. Cserébe a beérett termésből marihuánát ígért neki. A fiatalabb férfi 2022 augusztusától kezdve rendszeresen kijárt és őrködött.

A Pécsi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. október 26-án foglaltak le az ültetvényen 207 tő kannabisznövényt és a gondozásukhoz használt eszközöket.

A lefoglalt 207 tő jelentős mennyiségű kábítószernek minősül.

A Pécsi Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja a két férfit, az idősebbet tettesként, a fiatalabbat bűnsegédként. A kiszabható büntetés öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet, azonban mivel az idősebb férfi többszörösen visszaeső elkövető, esetében akár tizenöt év is lehet majd az ítélet.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×