eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
fotó: police.hu
Nyitókép: police.hu

Csak magáért aggódik – az elmeorvos kemény szavai az aszódi családirtóról

Folytatódott a lányait megölő, majd öngyilkosságot megkísérlő aszódi apa elleni per. Elmeorvosi vizsgálatnak is alávetették.

Pszichológusok és elmeorvosok is vizsgálták az aszódi kettős gyilkosság elkövetőjét – írja a Blikk. A szakértők szerint, bár labilis személyiség, nem szenved elmezavarban, ami kizárná a büntethetőségét. Állítják, a férfi pontosan tisztában volt azzal, mit tesz, annak mi a következménye.

A védelem ennek ellenére elmezavarra hivatkozik, mivel a férfi azt állítja, sem a gyermekei meggyilkolására, sem pedig az öngyilkossági kísérletére nem emlékszik. Ugyan koponyasérülést szenvedett, mikor a vonat elé vetette magát, a szakértők szerint inkább arról van szó: nem akar emlékezni, ez egy tudatos védekezési taktika.

Mindezt azzal bizonyították, hogy a vádlott emlékszik a gyilkosságot megelőző időkre, valamint az azóta történt dolgokra is. Úgy vélik, csak hárít, a felelősség alól akar kibújni.

Az elmeszakértők azt is megállapították, hogy

a férfinak nincs bűntudata, ő el is hiszi, hogy nem emlékszik. Csak magáért aggódik, gyermekei elvesztése nem okozott tüneteket nála.

A lap azt írja, a szakértők szerint sértődöttség, sértettség és harag vezérelte a kettős gyilkosság elkövetésénél, feltehetően a feleségén állt bosszút. A gyilkosság előtt leveleket írt testvérének, amiben gyilkosságról konkrétan nem beszél, de arról igen, hogy végleges lépésre szánta el magát. Emiatt feltételezték, hogy el akarja rabolni a lányokat és külföldre szökni velük.

L. Tamás a levelekre sem emlékszik, de azt elismeri, hogy az ő kézírásával íródtak. Ezeket egyébként kitalált nevekkel és címekkel adta postára, de állítja, erre sem emlékszik.

Jelenleg attól retteg, hogy mi lesz vele a börtönben,

a szakértők szerint az öngyilkossági kísérlete nem volt komoly. Ha valóban meg akarta volna ölni magát, akkor úgy mozgott volna, hogy a vonat el is üsse, ne csak elsodorja. Úgy vélik, a két gyermek brutális megölése, majd a vonat elé ugrás nem lehetett kiterjesztett öngyilkosság.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×