eur:
389.38
usd:
363.12
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
fotó: police.hu
Nyitókép: police.hu

A legsúlyosabb ítéletet kapta az aszódi gyerekgyilkos apa

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte elsőfokon a Budapest Környéki Törvényszék a férfit, aki a hozzá kapcsolattartásra érkező két lányát álmukban megölte Aszódon - közölte a bíróság. Az ítélet nem jogerős.

Azt írták: a férfi és felesége házassága megromlott, elhidegültek egymástól, kapcsolatuk elmérgesedett, és a nő két közös lányukkal 2018-ban elköltözött a férfitól. A bíróság 2022 áprilisában bontotta fel a házasságukat, és a gyermekeket az édesanyjuknál helyezte el, míg az édesapjuk részére kéthetente személyes kapcsolattartást biztosított.

A férfi elhatározta, hogy a válás és a gyermekek elhelyezése miatt bosszút áll, majd végez magával. Terve megvalósításához vásárolt egy baltát, majd 2022. május 20-án a testvérének, egy ügyvédnek, illetve a Gödöllői Járásbíróságnak is leveleket fogalmazott meg. Írásaiban kifejtette, hogy tervét nem tartja helyesnek, azonban az őt ért igazságtalanságok erre kényszerítik - ismertette a bíróság.

Hozzátették: 2022. május 20-án mindkét lány az édesapjánál volt és miután elaludtak, a férfi egy szúró eszközzel, illetve egy baltával végzett a lányaival. Mindkét gyermek a helyszínen belehalt a sérüléseibe, apjuk másnap délelőtt öngyilkosságot kísérelt meg.

Az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több ember és egyben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat ellene. A Budapest Környéki Törvényszék pedig csütörtökön kihirdetett ítéletében bűnösnek mondta ki emberölés bűntettében és ezért őt

fegyházban letöltendő tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte.

A bíróság enyhítő körülményként csak a büntetlen előéletet tudta figyelembe venni, míg súlyosító körülmény számos volt az ügyben - írta a bíróság.

A Blikk részletes, fényképes beszámolót írt a bírósági ítéletről. Ebben a többi között iédztek a gyerekek érdesnyját. Ő arról is beszélt, hogy "a tragédia az enyém, életem végéig hordozom, de ahhoz, hogy megtörténhessen mindez, a férjem mellett sok-sok ember asszisztált mindehhez. Az elhúzódó tárgyalások alatt volt ideje tervezgetni, bosszút állni. Sokan benne a szegény, elhagyott apukát látták, amit a gyilkosságig tökéletesen alakított.

Tanulság legyen mindez másoknak, mert szülőként, tanárként, hivatalnokként, bíróként, ügyvédekként, rendőrként, családsegítőként, pszichológusként minden esetben a gyerekek jogait kellene előtérbe helyezni.

Itt az ideje, hogy zéró tolerancia és tevőleges gyors ügyintézés legyen az áldozatok védelmében. Ma a gyermek áldozatokért szólok, nem magamért.

Közölték azt is, hogy a döntést az ügyész tudomásul vette, az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, a vádlott a bűnösségét nem vitatta. A bíróság véglegesítette a kényszerintézkedést fenntartó végzést a másodfokú eljárás befejezéséig.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×