eur:
394.07
usd:
365.69
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Bűnügyi helyszínelők egy aszódi társasházban, amelynek egyik lakásában két holttestet találtak 2022. május 26-án este. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés bűntettének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.
Nyitókép: Mihádák Zoltán

A legsúlyosabb büntetést kérik a gyilkos apára

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt a férfi ellen, aki a hozzá kapcsolattartásra érkező két lányát álmukban megölte Aszódon. A vádhatóság tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kéri az ügyben.

A Pest Vármegyei Főügyészség azt közölte, hogy a vádirat szerint az elkövető és felesége között a viszony korábban megromlott, és 2022 áprilisában el is váltak. A bíróság a két közös, tizennyolcadik életévét be nem töltött leány gyermeküket az anyánál helyezte el, de a férfinak kéthetente kapcsolattartást biztosított.

A férfi a válás kimondása után elhatározta, úgy áll bosszút volt feleségén, hogy közös gyermekeikkel végez, majd öngyilkos lesz. 2022. május 20-án a két lány megérkezett az elkövető aszódi lakásába a kapcsolattartásra. Ezt megelőzően a férfi már baltát és munkáskesztyűt vásárolt, továbbá végrendeletet és búcsúlevélként felfogható beadványt írt a válást kimondó bíróságnak.

A férfi megvárta, amíg a gyermekek elalszanak, majd kesztyűt húzott, és baltával az alvó sértettek fejére, illetve felsőtestére többször is lesújtott. A csapások következtében a lányok olyan súlyos sérüléseket szenvedtek el, hogy pár percen belül életüket vesztették, ezt azonnali orvosi beavatkozás sem hárította volna el - írták.

Ezt követően az elkövető a holttesteket betakarta, megmosakodott, átöltözött, a konyhában elhelyezte a végrendeletét, majd elhagyta a lakást. Másnap Adácson megpróbált egy tehervonat alá ugorva öngyilkosságot elkövetni. Bár súlyos sérüléseket szenvedett el, életben maradt.

A Pest Vármegyei Főügyészség az ügyben előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több ember és egyben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az elkövető ellen. A főügyészség a vádiratban tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kérte - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×