eur:
388.27
usd:
358.53
bux:
68119.99
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Tarsoly Csaba vádlott a tárgyalóteremben az ellene és társai ellen indított büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2016. október 13-án. Az ügyészség öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a vádlottak terhére. A Tarsoly Csabát, a Quaestor-cégcsoport volt elnök-vezérigazgatóját érintő cselekmények száma a vád szerint 753 rendbeli.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Bírósági ítélet a volt Quaestor-vezér, Tarsoly Csaba ügyében

Az üzletembert 250 óra közmunkára ítélte a bíróság közokirat-hamisítás matt. A milliárdos sikkasztás ügyében azonban még sokáig nem lesz döntés.

250 óra közmunkára ítélte a bíróság a 2015-ben totális pénzügyi csődbe jutott, s ügyfelek ezret megkárosító Quaestor befektetői cégcsoport vezérét, Tarsoly Csabát – írja a Blikk.

Az ítélet szerint azzal, hogy a milliárdos vállalkozás bedőlése előtti napokban egy közmunkásként dolgozó, korábban már büntetett, csak 8 általánost végzett strómant próbált a cég élére maga helyett kinevezni, közokirat-hamisítást követett el. Az üzletember ellen két eljárás indult, a lényegesen súlyosabb megítélésű, mintegy 77 milliárdos kárt okozó sikkasztási bűncselekmény ügyében még hosszú hónapokig tart a tárgyalás.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon hétfőn született az első fokú ítélet. Bár Tarsoly Csaba és védője állította, semmit nem akart a személycsere által megúszni a vádlott, szó nem volt vagyonkimentési kísérletről, pusztán azért ruházta át a két cég vezérigazgatói jogát, mert a cég tanácsadója 2015 márciusában ezt javasolta, tekintettel arra, hogy várható volt Tarsoly őrizetbe vétele, s akkor legyen, aki a céget irányítja.

A választás O. Bélára esett, aki korábban már volt büntetve, nem volt cégvezetési tapasztalata, s alig egy héttel kinevezése előtt ismerte meg Tarsolyt. Az egyik tisztségért havi 250, a másikért 500 ezer forintos fizetésben állapodtak meg. Az eljárásban mindkét vádlott mindvégig tagadta, hogy színlelt megállapodásról, stróman kinevezéséről lenne szó.

Néhány nap után visszaállították ugyan az eredeti állapotot a cégvezetésben, ennek ellenére két évvel később, Tarsoly Csaba szabadlábra helyezése után megindult az eljárás közokirat-hamisítás gyanúja miatt. A hatóságok szerint a cégbírósági kérelmek és bejegyzések valódiak voltak ugyan, ám az okirat tartalmilag hamis volt.

A vád szerint teljesen abszurd és életszerűtlen, hogy egy felelős cégvezető átengedi a teljes összeomlás előtt álló cég irányítását egy számára ismeretlen személynek, hogy kezelje a kialakult válságot, anélkül, hogy igyekezne meggyőződni az alkalmasságáról, s tette mindezt csupán azért, mert tartott attól, hogy rács mögé kerül.

O. Bélát visszaesőként egy év börtönre ítélték két évre felfüggesztve, Tarsoly Csabát pedig 250 óra közmunkára. Az ügyész fellebbezett, hogy Tarsoly Csaba felfüggesztett, O. pedig végrehajtandó börtönt kapjon.

Címlapról ajánljuk
Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél cserél Donáth Anna és Cseh Katalin
Aréna - előzetes

Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél cserél Donáth Anna és Cseh Katalin

A Momentum azért küzd a kampányban, hogy ismét két EP-mandátumot szerezzen, de ha csak egyet kap a párt, akkor az ötéves ciklus alatt Cseh Katalin és Donáth Anna a mandátumot elfelezve féltávnál egymást váltja majd az EP-ben. Erről Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja, EP-képviselő beszélt az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.30. csütörtök, 18:00
Cseh Katalin
a Momentum elnökségi tagja és EP-képviselőjelöltje
Ukrajna átléphette a vörös vonalat, orosz katonák százezrei érkezhetnek hamarosan a frontra – Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrajna átléphette a vörös vonalat, orosz katonák százezrei érkezhetnek hamarosan a frontra – Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrajna az elmúlt hetekben több kimagaslóan fontos orosz radarállomásra is csapást mért, ez pedig éppen a legfontosabb szövetségesüknél, az Egyesült Államoknál okozott feszültséget – írja a The Washington Post. Rusztem Umerov, az ukrán védelmi miniszter kedden adott interjút a Reutersnek, amelyben számos témát érintett. Beszélt az érkező F-16-os vadászgépekről, a frontvonal állásáról, valamint az oroszok várható lépéseiről is. Elmondta, hogy Moszkva várhatóan 2-300 ezer új katonát küld majd Ukrajna ellen. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×