eur:
388.84
usd:
360.25
bux:
68048.6
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
ARRESTED AND HANDCUFFED MAN ON THE STREET NEXT TO A CAR. REAR VIEW.
Nyitókép: Rafa Jodar/Getty Images

Hamis festményekkel és kamu pályázatokkal üzleteltek, de rajta vesztettek

A zalai nyomozók két csalót vettek bűnügyi őrizetbe, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A nyomozás adatai szerint K. Attila és M. Sándor úgy szerzett meg Hévízen egy ingatlant, hogy azért értéktelen festményeket adtak át az eladónak, akivel elhitették, hogy a képek jelentős értéket képviselnek. Ezzel 60 millió forint kárt okoztak az idős hölgynek. A ház tulajdonjogát az egyik csaló lánya szerezte meg - írja a police.hu.

Emellett K. Attila több személyt csapott be azzal, hogy nem létező pályázati források elnyerését ígérte, amikhez a sértettektől a felmerülő költségek miatt közel százmillió forintot vett át.

A zalai rendőrök több hónapos nyomozás eredményeként Fejér és Pest vármegyei kollégáikkal összehangolt akció keretében kutatást tartottak az elkövetők ingatlanjaiban,

melynek során pénzt, ékszereket, iratokat és festményeket foglaltak le.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályának munkatársai a 48 éves székesfehérvári K. Attilát többrendbeli csalás bűntett, a 61 éves dunavarsányi M. Sándort pedig csalás és pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. A rendőrök egy 25 éves lányt is felelősségre vontak a pénzmosásban való közreműködése miatt.

Címképünk illusztráció

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×