eur:
390.77
usd:
364.87
bux:
68256.42
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Close up on an adult black males hand holding a knife
Nyitókép: Martin Chavez/Getty Images

"Még várom őt haza" - megrendítő részletek a békéscsabai halálos támadásról

Emberöléssel gyanúsítja és őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki Békéscsabán leszúrta egy hotel alkalmazottját. Azóta kiderült, az áldozat egy köztiszteletben álló ökölvívóedzőt.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, az elkövető kedd este Békéscsabán, a Kórház utcában, egy hotel teraszán szóváltás után, dulakodás közben egy bicskával többször megszúrta áldozatát. A sérültet kórházba vitték, ám belehalt sérüléseibe. Az elkövető elmenekült a tetthelyről, majd szerda reggel feladta magát. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe a 27 éves érdi férfit.

A Blikknek sikerült elérnie a gyászoló özvegyet, aki megtörten beszélt férje elvesztéséről. „Még egyszerűen nem is fogjuk fel, hogy mi történt, én még várom őt haza” – fogalmazott a lapnak Szabóné Vass Gabriella. „Az elsőként értesített nagyfiától tudtam meg, hogy mi történt, és azt is, hogy a férjemet kórházba vitték. Azonnal hívtam a sürgősségit, ahol a nővérektől azt a választ kaptam, ha tudnak valamit, az orvos fog visszahívni. Nem sokkal később tőle értesültem a halálhíréről” – idézte fel.

Az asszony elmondása szerint néhai férje a Magyar Pünkösdi Egyház biztonsági részlegének volt a vezetője, az érintett szálloda pedig rendszeresen őket értesítette, ha valamilyen atrocitás történt. Mivel mostanában újítják fel a szállodát, ezért gyakran dolgozott a helyszínen.

„Egy jó ember volt, aki mindig csak segíteni próbált mindenkinek”

– mondta mások mellett.

Az 53 éves áldozat ökölvívóként kezdte pályafutását. 1993-ban sportoktatói, 1996-ban edzői végzettséget szerzett. 2000-ben muaythai magyar bajnok lett. Három éven keresztül az ökölvívó-válogatott edzőjeként segítette Szántó Imre munkáját. 1997-től 2009-ig a kick-box-válogatott ringes szakágának edzője volt. Az egyéb munkái mellett haláláig tevékenykedett edzőként.

„Olyan ember volt, akire mindig, minden helyzetben lehetett számítani. Aki szívügyének tekintette, hogy segítsen, hogy megóvjon másokat, védje az elesetteket, a kiszolgáltatottakat. (…) Nagyon nehezen találom a szavakat, hatalmas fájdalom, ami történt. (…) Halála óriási veszteség valamennyiünknek” – így emlékezett meg Békés alpolgármestere, Polgár Zoltán az áldozatról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×