eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Closeup of an older persons hand on a hospital bed. Person is awaiting surgery.  ID Bracelet and intravenous connections shown, Very Shallow DoF - focus is on fingernails and fold in fabric.
Nyitókép: Petegar/Getty Images

Súlyos beteg nagymamáját hagyta meghalni egy fiatal

Jogerősen is súlyos büntetésre számíthat a minősített emberöléssel vádolt fiatal férfi.

Emberöléssel vádolnak egy férfit, aki nem gondozta demens nagymamáját annak ellenére, hogy köteles lett volna vigyázni rá – írja a 24.hu.

A fiút az anyja nevelte, azonban 14 éves korától állami gondozásba került, mert drogozott és a magatartása miatt már nem volt családi környezetben nevelhető. Amikor nagykorú lett, anyai nagyanyja vette magához. Abban állapodtak meg, hogy a lakhatásért és eltartásért cserébe segít majd neki a háztartásban, illetve ápolja, gondozza a beteg nagymamáját.

Az asszony 2020 áprilisában kórházba került, majd

pár nappal később otthonába bocsátották úgy, hogy már nem tudott felkelni az ágyából, és nem tudta önállóan ellátni magát.

Unokája a korábbi megállapodásuk és hozzátartozói kötelessége ellenére nem gondoskodott nagymamájáról, akinek az állapota emiatt rohamosan romlani kezdett. Az idős asszony néhány hét múlva újra kórházba került, mivel a lánya – agresszív fia miatt rendőri biztosítás mellett – a körzeti orvossal együtt elment az idős nő lakására, amikor már életveszélyes állapotban volt. A nő a szakszerű orvosi ellátás ellenére május elsején meghalt.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész és a fiatal is tudomásul vette, azonban a védő fellebbezést jelentett be, eltérő jogi minősítés, segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megállapításáért és enyhébb büntetés kiszabásáért. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a védelmi fellebbezés elutasítását és az ítélet helyben hagyását kérte.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×