eur:
387.84
usd:
358.37
bux:
66185.37
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Nyitókép: Pixabay

Külön módszert vezetett be a Yettel az adathalászok ellen

Már van olyan megoldás, ami biztonságot nyújt akkor is, ha óvatlanul rákattint valaki egy adathalász linkre - mondta az InfoRádiónak a Yettel digitális termékekért felelős senior tanácsadója.

Leskó László szerint Magyarországon már szinte mindenki kapott olyan gyanús üzenetet, amit adathalászok küldtek. Akár valamelyik üzenetküldő szolgáltatáson, akár a közösségi médiában próbálkoznak, érdemes komolyan venni az ilyen küldeményeket. A nagy melegben különösen fontos lehet az éberség, mert ilyenkor lankad a figyelem, hajlamosak vagyunk kevésbé alaposan megnézni, hogy kitől is érkezett üzenet.

A Yettel vezető tanácsadója arra hívta fel a figyelmet: sokszor csak egészen apró jelek utalnak arra, hogy adathalász csalókkal van dolgunk. A látszólag a bankunktól kapott üzenet ugyanis csak egy kicsit tér el a valóditól. A különbség néha mindössze egy-két betű vagy karakter, illetve az, hogy a feladó címe nem .hu-ra végződik. Arra is érdemes figyelni, hogy

a bankunk soha nem kér tőlünk e-mail-ben adatokat.

A kellő odafigyelés mellett segíthet a Yettel a NetPajzs elnevezésű szolgáltatása is. Ezzel még akkor is ki tudjuk szűrni az adathalász támadásokat, ha óvatlanul rájuk kattintottunk, az applikáció ugyanis az ilyen linket nem engedi megnyitni. Az adatbázisa nagyon gyakran, 3-5 percenként frissül, így a Yettel szorosan követi, nyilvántartja a csaló oldalakat, és blokkolja azok csatlakozási kísérleteit - ismertette a szakértő.

Ez a megoldás teljesen más mint egy vírusirtó, ugyanis nem a telefonunkon fut, hanem magán a hálózaton belül szűri meg a nem kívánt adathalász tartalmakat - hangsúlyozta Leskó László.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×