eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Police.hu

Majdnem a halálba menekült az üldöző rendőrök elől, ők viszont megmentették

Olcsón megúszta a tilosban kóricáló sofőr.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 25 éves férfival szemben, aki egy rábízott autót a tulajdonos tudta nélkül használt, majd amikor a rendőrök igazoltatni akarták, menekülni kezdett, egy vasúti sínhez érve pedig felborult - tudta meg az Infostart.

A rendőrök az utolsó pillanatban mentették ki a járműből, amely felé vonat közeledett.

A kerületi ügyészség indítványa alapján, a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozott érdemi döntést, a férfival szemben büntetővégzéssel 260 óra közérdekű munkát, valamint 200 000 forint pénzbüntetést szabott ki, továbbá 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A vádirat szerint a vádlott a vádbeli időszakban egy XIV. kerületi telephelyen dolgozott egy cégnél mint alkalmazott. A vádlottat egy ismerőse tavaly szeptember 9-én megkérte, hogy takarítsa ki az autóját, amit ezután a telephelyre vitt és azt a vádlottra bízta.

A vádlott szeptember 11-én este beült a kizárólag takarítás céljából rábízott autóba, és a tulajdonos tudta és engedélye nélkül kihajtott vele a telephelyről. A vádlott az autóval a X. kerületben közlekedett, amikor őt a járőrök igazoltatni akarták. A vádlott a rendőröket észlelve nem állt meg, hanem gyorsítani kezdett, a rendőri intézkedés alól kivonta magát, ezért a járőrök üldözőbe vették, kisvártatva elvesztette az uralmát a jármű felett, letért az úttestről és a vasúti sínekre sodródott, ott borult fel.

A közeledő vonat egyébként már nem tudott megállni, a síneken maradt autót maga alá gyűrte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×