eur:
368.86
usd:
342.48
bux:
49181.01
2023. június 8. csütörtök Medárd
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Tiszába borultak a rendőrök, nem maradt el a büntetés

Decemberben emeltek vádat a férfi ellen, aki gépkezelési és irányítási hibát vétett, így az általa vezetett hajó felborult.

Hat hónap vízi járművezetéstől eltiltással, és 392 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa az egyik vízirendészeti rendőrőrs parancsnokát – közölte az ügyészség.

A rendőrtiszt 2021. április 22-én napközben volt járőrszolgálatban a Tiszán egy alárendeltjével. A szolgálati kisgéphajót az örsparancsnok vezette. Amikor a Tiszaadony és Aranyosapáti közötti kompátkelőhöz értek, az örsparancsnok gépkezelési és irányítási hibát vétett, és a vízi úton keresztbe feszített, felemelt állapotú sodronykötélnek ütközött a járművel.

A baleset következtében

a hajó felborult, az örsparancsnok és járőrtársa a 10 fokos vízbe esett úgy, hogy nem volt rajtuk mentőmellény.

Szerencséjükre meg tudtak kapaszkodni a járőrhajó hasi bordázatában addig, amíg kimentették őket a vízből a közeli kompról.

A felborult járőrhajó. (Forrás: Magyarország Ügyészsége).
A felborult járőrhajó. (Forrás: Magyarország Ügyészsége).

A katonai büntetőeljárásban a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség tavaly decemberben emelt vádat. A rendőrparancsnok súlyosan gondatlan magatartásával járőrtársa életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 8. 14:31
×
×
×
×