eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Forrás: Fővárosi Főügyészség

Akkora ember tört be budai lakásokba, hogy alig fért át a társasház folyosóján – videó

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 52 éves, többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki 2022 júliusa és 2023 januárja között három különböző lakásba tört be, vagy kísérelt meg betörni Budapesten, amelyek közül egy esetben tudott értékeket magával vinni, a többi alkalommal azonban az éppen hazaérkező sértettek ebben megzavarták.

A vádirat szerint a vádlott 2022. július 28-án délelőtt egy II. kerületi társasházhoz ment, amelynek belső udvarára bejutva kiszemelt egy lakást, ahova ezután megpróbált betörni azért, hogy onnan értékeket tulajdonítson el. A vádlott éppen a lakás bejárati ajtaját igyekezett befeszíteni, amikor az éppen hazaérkező sértett ebben megzavarta, ezért a férfi elmenekült a helyszínről. A bűncselekménnyel veszélyeztettet érték több mint 600 ezer Ft volt, míg a rongálással a vádlott csaknem 40 ezer Ft kárt okozott – írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A vádlott pár hónappal később, 2022. december 23-án délelőtt egy XIII. kerületi lakásba tört be úgy, hogy annak bejárati ajtaját erővel benyomta, majd onnan egy karton cigarettát, némi aprópénzt és gyógyszert lopott. A sértett időközben hazaért, és

kérdőre vonta a lakásában tartózkodó vádlottat, aki ekkor a bejárati ajtóban álló férfit ijedtében, a menekülése érdekében félrelökte, majd futva hagyta el a helyszínt.

A vádlott pár héttel később újabb bűncselekmény révén próbált értékekhez jutni. Ennek érdekében, 2023. január 10-én egy VI. kerületi lakás zárját törte fel, a cselekményében azonban a hazaérkező sértett megzavarta, ezért a vádlott elmenekült a helyszínről, a betörési kísérletről értesített rendőrök azonban rövid időn belül elfogták. A bűncselekménnyel veszélyeztettet érték ebben az esetben több mint egymillió Ft volt.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség az 52 éves férfit, mint többszörös visszaesőt, két rendbeli üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett kísérletével, valamint lopás vétségével vádolja és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen a II. kerületi lopási kísérlet előzménye látható, ahogyan a vádlott bemegy a társasház belső udvarára, és a lakásokat szemléli – írja a közlemény.

Ahogy az a felvételen látható, a tetten ért férfi személyleírásában alighanem hangsúlyos elem volt a testmérete.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×