eur:
388.94
usd:
363.4
bux:
68124.38
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Ámokfutó veszélyeztette rendőrök és polgárőrök életét. Forrás: Magyarország Ügyészsége
Nyitókép: Forrás: Magyarország Ügyészsége

Letartóztatták a részeg ámokfutót

A 33 éves férfi ittasan, jogosítvány nélkül menekült a rendőrök és a polgárőrök elől, miközben veszélybe sodorta az életüket.

Április 21-én éjszaka a rendőrök Budapest egyik peremkerületében egy feltűnően nagy sebességgel a városhatár felé közlekedő autóra lettek figyelmesek.

Követni kezdték a személygépkocsit, majd a közelébe érve fény- és hangjelzés használatával próbálták megállásra bírni az egyre gyorsuló autóst, illetve a kihangosítón keresztül szólították fel, hogy álljon félre.

A férfi a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva tovább növelte sebességét,

és menekülése közben számos közlekedési szabályt megszegett.

Az intézkedő járőrök a sáv közepére húzódtak azért, hogy a gépjárművet megállítsák, azonban a férfi ennek ellenére előzni próbált, majd az üldözésbe bekapcsolódó polgárőrök autójának nagy sebességgel szándékosan nekihajtott, és az útpadkának tolta.

Ámokfutó veszélyeztette rendőrök és polgárőrök életét. Forrás: Magyarország Ügyészsége
Ámokfutó veszélyeztette rendőrök és polgárőrök életét. Forrás: Magyarország Ügyészsége

A férfi ezután megelőzte a rendőrautót, és azért, hogy a rendőri intézkedés alól kivonja magát, indokolatlanul, többször, intenzíven fékezett, amelynek következtében a járőrök az ütközést elkormányzással és nagy erejű fékezéssel tudták csak elhárítani.

A férfi egy másik településre érve autóját hátrahagyta és elfutott.

A gyanúsítottat korábban többször is felelősségre vonták a gépjárművezetés szabályainak megszegése miatt, a közúti járművezetéstől is többször eltiltották, jelenleg sem rendelkezik érvényes jogosítvánnyal.

A bíróság a nyomozó ügyészség indítványával mindenben egyetértve, a gyanúsított letartóztatását - a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyére figyelemmel - egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×