eur:
382.03
usd:
353.62
bux:
58424.86
2023. december 7. csütörtök Ambrus
an attacker with a knife violent attacking with a knife
Nyitókép: Elmar Gubisch/Getty Images

Nagy balhé lett a tökéletes rétesről folyó vitából

A helyzetet elég sok alkohol súlyosbította.

Egy 63 éves férfi tavaly nyáron Győrben egy olyan kocsmában italozott, melynek törzsvendége volt. Itt veszett össze a késő délutáni órákban egy ismerősével a rétes receptjén – írja a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség közleményében.

A súlyosan ittas férfi a vita hevében felment a közeli lakásába egy 11 cm pengehosszúságú konyhakésért, amivel mevágta ismerőse nyakát. Ezután leült a kocsma egyik székére, és végignézte, ahogyan a sértett átéli a fájdalmat.

A 15-20 cm hosszúságú metszés elérte a légcsövet, és megnyitotta a nyaki vénát. A sértettet az egyik vendég látta el. A súlyos vérveszteség miatti sokkos állapotban szállították kórházba, ahol életmentő műtétet végeztek rajta.

Az időben érkező orvosi segítség nélkül a helyszínen életét vesztette volna.

A vádlottal szemben az ügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot. A büntetési tétel életfogytig terjedő szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Drasztikusan átalakítaná az új hatóság a vagyonnyilatkozati rendszert

Drasztikusan átalakítaná az új hatóság a vagyonnyilatkozati rendszert

Az egy éve, az Európai Bizottsággal a kondicionalitási eljárásban kötött megállapodás részeként megalakult Integritás Hatóság egy 16 pontos javaslattal állt elő a vagyonnyilatkozati rendszer átalakítására. Biró Ferenc, a szervezet elnöke szerint jelenleg csupán elvi szinten létezik ellenőrzés a politikusi vagyonbevallásoknál, ezért javítani kell azt az átláthatóság és az elszámoltathatóság érdekében. Egységes rendszer, kibővített érintetti kör és szerepel az IH csomagjában – derül ki a Telex beszámolójából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×