eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Ahmed H. megbilincselt kezei az ellene folyó per megismételt elsőfokú eljárásán a Szegedi Törvényszéken 2018. március 14-én. A szír férfit tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettével vádolja az ügyészség.
Nyitókép: Kelemen Zoltán Gergely

Drámai részletek az iskolai mészárlásra készülő tinédzser ügyéről

A 17 éves fiú a közösségi médiában több olyan bejegyzést is közzétett, amelyben arról fantáziált, hogy legalább ötven gyerekkel fog végezni a volt általános iskolájában.

A múlt hét közepén a TEK vette őrizetbe azt a miskolci fiatalt, aki iskolai lövöldözésről posztolt - írta meg az Infostart is.

A 17 éves miskolci fiúról hamar kiderült, több online közösségi platformon is hangoztatta azon tervét, hogy valamelyik általános iskolában lövöldözni fog. Megtervezte, hogy ha betölti a 18-at, fegyvert fog vásárolni.

A Blikknek Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség szóvivője elmondta: a tinédzser a gyanúsítotti kihallgatásán már tagadta, hogy emberölésre készült volna. Azt mondta: nem kívánt senkit sem megölni és fegyvert sem akart szerezni. Saját maga közölte, hogy nagyon komoly pszichés problémákkal küzd, és szerinte erre vezethetők vissza a bejegyzései.

Ugyan orvosi dokumentáció rendelkezésre áll a gyanúsított mentális állapotáról, de a nyomozás során is kirendelnek szakértőket, hogy megvizsgálják az elmeállapotát.

A szóvivő elmondása szerint a fiú abba az általános iskolába akart betörni, ahova korábban járt, mert ott kellő helyismerettel rendelkezett. Úgy tervezte, hogy legalább két osztályban fog lövöldözni és számításai szerint legalább ötven diákra lőtt volna. Mivel tudta, hogy az USA-ban a rendőrök többnyire végeznek az ilyen terrorakciók elkövetőivel, ő is ilyen halált akart magának.

Jogg Zsolt szerint bár öngyilkossági hajlamok a bejegyzésekben felfedezhetők, a fiatal valószínűleg nem lenne képes öngyilkosságra, ezért a merénylet után inkább a rendőrök ellen fordulna, hogy ők végezzenek vele. Saját magáról elgondolt mentális betegségei, valamint beilleszkedési problémái miatt céltalannak találta a saját életét és úgy tervezte, hogy 19 éves koránál tovább nem is szeretne már élni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×