eur:
370.33
usd:
345.13
bux:
47515.68
2023. május 30. kedd Janka, Zsanett
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Internetes játékban zsarolt ki gyerekektől intim felvételeket egy férfi

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki 14 kiskorú fiútól szerzett intim fotókat és videófelvételeket - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a Zala vármegyei középkorú férfi népszerű internetes játékokra regisztrálva 9 és 17 év közötti kiskorúakkal – az ügy sértettjeivel - különböző nick neveken kapcsolatot alakított ki annak érdekében, hogy bizalmukat elnyerve utóbb különböző szexuális cselekményekre vegye rá őket. A férfi a kilétének leplezése érdekében a kiskorúakkal folytatott beszélgetés során egy külföldön élő fiatal ismerősének arcképét használta fel. Miután a játékba belépve tisztázta a játékostársai életkorát, magát is minden esetben a kiskorúval hasonló korúnak hazudta. Azt is állította magáról a vádlott, hogy jártas a számítógépes játékok világában és segítséget ajánlott fel újdonsült „barátjának”.

A vádlott a sértettek bizalmát elnyerve szexuális tartalmú beszélgetést kezdeményezett, majd arra kérte őket, hogy küldjenek magukról intim felvételeket. Egyik 11 éves áldozatának 2020 karácsonyán az internetes játékon belül pénzt küldött és további segítséget ajánlott, amely miatt hozzáférést kapott a sértettől az online játékához.

Amikor a kiskorú vonakodott magáról szexuális tartalmú felvételt küldeni, lerombolta az addig felépített virtuális városát és kilátásba helyezte, hogy le fogja őt tiltani, továbbá a jelszavát is megváltoztatja.

A kiskorú sértett a felhívásnak eleget téve fényképeket és videókat küldött magáról a férfinak.

A vádlott hasonló módszerrel 2018. és 2021. között összesen 14 kiskorú fiút vett rá arra, hogy feltárulkozó, a nemiséget súlyosan szeméremsértő nyíltsággal ábrázoló fényképfelvételeket és videókat küldjenek magukról.

Az ügyészség a férfit többrendbeli gyermekpornográfia bűntettével, szexuális erőszak bűntettével és személyes adattal visszaélés vétségével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy véglegesen tiltsák el minden olyan foglalkozástól, amelynek keretében kiskorúakkal állhat kapcsolatban.

A jelenleg letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A fotókat az elkövető a fiktív közösségi oldalán tette közzé.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×