INFORÁDIÓ
2023. március 27. hétfő
Hajnalka

piko

drog

szlovákia

magyarország

fotó: police.hu

Pikót terjesztettek, magyar-szlovák gigaakció kellett az elfogásukhoz - videó

Infostart

Közös akcióban számolt fel egy drogterjesztő bűnbandát a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, a bűnözők egy hónap alatt 30 kilogramm kábítószert terítettek szét a Nyugat-Dunántúlon és a Csallóközben. Az ügynek eddig tizenhárom gyanúsítottja van, a banda két irányítóját letartóztatták.

A rendőrség közlése szerint hosszú évek óta harcolnak a Dunántúlon és Szlovákiában azért, hogy "a népszerű szlovák kábítószer", a pikóként ismert drog terjedését visszaszorítsák.

Megjegyezték, hogy "a pervitin nevű metamfetamin előállításának évtizedes hagyományai vannak Szlovákiában, innen szállítják a kábítószert a szomszédos országokba, köztük Magyarországra is".

Az elmúlt hétvégi akcióban - Győrben, Tatabányán és Oroszlányban - nyolc helyszínen 90 rendőr lépett akcióba. Összesen tíz embert előállítottak.

A kutatások során kristályos anyagú kábítószert, 8000 eurót, 1,5 millió forint készpénzt, a kereskedelmi tevékenységhez szükséges eszközöket (tasakokat, mérlegeket) foglaltak le a nyomozók, valamint a pervitin előállításához használható kábítószerlabor kialakításához szükséges elemeket, alkatrészeket.

A magyar nyomozókkal párhuzamosan a NAKA nyugati igazgatóságának rendőrei öt emberrel szemben intézkedtek és tartottak kutatásokat Szlovákiában - írták.

A bevetés második napján a KR NNI debreceni, győri és pécsi egységei a Terrorelhárítási Központ munkatársaival Baranya és Hajdú-Bihar vármegyében három embert fogtak el és hét helyszínen tartottak kutatásokat. A TEK-re azért volt szükség, mert az információk szerint három elkövető lőfegyvereket is tárolt otthonában - közölték.

A nyomozók a kábítószergyanús anyagokon kívül lefoglaltak tőlük egy elektromos sokkolót, illetve öt különféle típusú fegyvert is, köztük

egy lefűrészelt csövű sörétes puskát,

egy Keserű forgótáras pisztolyt, egy Zoraki maroklőfegyvert, de még egy Mossberg pumpás puskát is, valamint a hozzájuk tartozó lőszereket - sorolták.

fotó: police.hu
fotó: police.hu

A KR NNI győri nyomozói jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítottak meg a tizenhárom embert.

A közlemény szerint a szervezetet irányító 30 éves szlovák állampolgárságú férfit és élettársát, egy magyar állampolgárságú, 25 éves nőt kihallgatásukat követően őrizetbe vették a nyomozók, és kezdeményezték mindkettőjük letartóztatását, amit időközben a Győri Járásbíróság el is rendelt.

Nyitókép: police.hu
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018