INFORÁDIÓ
2023. március 27. hétfő
Hajnalka

hivatalos személy elleni erőszak

rendőrség

támadás

őrizetbe vétel

Man in handcuffs

Gáztól és alkoholtól mámorosan rendőrökre támadt

Infostart

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt indítványozta a nyírségi férfi letartóztatásának elrendelését.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2023. február 5-én egy 21 éves férfi lakóhelyén bódultság előidézése céljából öngyújtók utántöltésére használt tartályból propán-bután gázt inhalált, illetve nagyobb mennyiségű alkoholt is fogyasztott, amik hatására ittas, zavart állapotba került és agresszívan viselkedett családtagjaival szemben.

Mindezek miatt a férfi testvére bejelentést tett a segélyhívó központba és mentőt kért, a leírt tünetek alapján azonban a Tevékenység-irányítási Központ rendőröket is a helyszínre irányított, hogy biztosítsák a mentősök munkáját. A küldés alapján egy mentő gépkocsi és négy rendőr érkezett a helyszínre, akiket a bejelentő fogadott, míg a férfi a házban tartózkodott.

A rendőrök az ingatlan felé indultak, amikor a férfi hirtelen kinyitotta az ajtót és kirohant a házból, majd a közelben tartózkodó egyik rendőrt megragadta és eltaszította az útjából. A menekülő férfit a másik rendőr a vállánál megfogta és próbálta megállítani, de a férfi szabadulni akart a fogásból, ezért kibillentette egyensúlyából a rendőrt és nekinyomta a házfalnak a bal vállát még mindig fogó törzsőrmester kézfejét, aki ettől zúzódásos, nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

Ezután a rendőrök testi kényszert alkalmaztak a férfival szemben, megbilincselték, majd kórházba szállították.

Az ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd gyanúsítotti kihallgatása után indítványozta letartóztatását. A gyanúsított – döntően személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt – többszörösen büntetett előéletű, erőszakos cselekmények miatt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll és más szándékos bűncselekmények miatt két további büntetőeljárás is folyamatban van ellene és a szabálysértési nyilvántartásban is többször szerepel.

A kényszerintézkedés tárgyában a Debreceni Járásbíróság szerdán dönt.

Nyitókép: FOTOKITA/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018