eur:
395.01
usd:
363.62
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József

Rendőrnek kiadva magát "bírságolt” egy férfi Budapesten, szomorú, hogy ki volt az áldozata

Egy Soroksári úti áruházban fogták el az igazi egyenruhások.

Egy parkban vizelő idős férfihoz lépett oda valaki Budapest IX. kerületében 2023. január 23-án délelőtt. A határozott fellépésű fiatalember valamiféle jelvényt mutatott félig eltakarva, közölve, hogy rendőr, és megbírságolja a szabálysértőt. Az idős ember még akkor is elhitte, hogy a hatóság képviselőjével van dolga, amikor a férfi a táskájában kezdett turkálni, majd elvette összes pénzét, mobiltelefonját, szerencsejáték-szelvényeit és cigarettáját. A sértettet összesen csaknem 130 ezer forint kár érte.

Az álrendőr nem sokkal később egy HÉV-megállóban szólított meg egy idős asszonyt, akinek szintén félig eltakart jelvényt villantva rendőrként mutatkozott be. Ezúttal azt mondta, hogy a nő szabálytalan helyen gyalogolt, ezért megbírságolja, és akár a bankjegykiadó automatáig is elkíséri, ha nincs nála elég pénz. Az asszony nem hitte el, hogy hivatalos személlyel áll szemben, felhívta egy hozzátartozóját, mire a csaló inkább otthagyta.

A IX. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai ekkor már két bejelentés alapján keresték az álrendőrt – olvasható a Police.hu-n. A feltételezett elkövetőt a személyleírás alapján egy Soroksári úti áruházban fogták el, ahonnan néhány termékkel fizetés nélkül próbált távozni.

A 26 éves L. Csabát a ferencvárosi nyomozók csalás bűntett kísérlete, csalás vétség, valamint lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A férfi a lopást beismerte, de a csalásokat tagadta. A rendőrök lefoglaltak tőle egy rendőrjelvényre hasonlító igazolványtokot, amire a gyanúsított azt mondta, hogy találta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×