INFORÁDIÓ
2023. február 6. hétfő
Dóra, Dorottya

autóbaleset

rétság

szüret

sérülés

jármű

Az A3-as észak-erdélyi autópálya tájékoztató táblája mellett halad el egy lovaskocsi a partiumi Port településen 2016. november 11-én. A kivitelezői szerződés felbontását kérte a román közútkezelő társaságtól a pályaépítés feladatát 2015-ben elnyerő spanyol-román konzorcium, mert képtelenek teljesíteni a megbízást. A tervezési, építési feladatokat 24 hónap alatt kellett volna elvégezniük, de ez év szeptemberéig el sem kezdődött a munka.

Autóval hajtott a szüreti felvonulásba, most súlyos árat fizet érte

Infostart

Az ütközés következtében a kocsis a lovak közé esett, a baleset miatt csigolyatöréseket szenvedett.

Vádat emeltek egy budakeszi férfi ellen, aki több személy és egy ló sérülésével járó balesetet okozott – derül ki a Nógrád Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből.

A vád szerint a férfi egy utassal 2021. október 9-én 16.20 óra körül a 2-es főúton Rétság felől Vác irányába autózott. Rétságon ekkor éppen szüreti felvonulás volt. Egy emelkedőn a sofőr mintegy 78-82 km/órás sebességgel közlekedett, amikor utolért egy részben már az útpadkán haladó hintót. A két ló vontatta hintón a kocsis mellett egy férfi, mögöttük két népviseletbe öltözött két fiatal lány ült.

A férfi – állítása szerint a szemből tűző nap miatt – nem észlelte a fogatot, ezért az autó jobb első részével fékezés és ellenkormányzás nélkül a hintó bal hátsó részének ütközött. Az ütközés miatt a kocsis a lovak közé esett, utasai az úttestre és az út menti vízelvezető árokba zuhantak,

a megvadult lovak pedig a hintóval a közelben lévő benzinkútig vágtattak.

A balesetben a kocsis csigolyatöréseket, három utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. Az egyik ló ugyancsak súlyosan megsérült, és a járművek is megrongálódtak.

A balesetben érintett hintón látszódik, hogy jelentős a kár:

A személygépkocsi jobb oldalának első felével hajtott neki a hintónak:

A gépkocsi vezetője megszegte a Kresz azon rendelkezését, miszerint a járművel mindig a látási viszonyoknak megfelelően kell közlekedni. A vádiratában pénzbüntetés kiszabására és a 288.498 forint bűnügyi költség megfizettetésére tett indítványt az ügyészség.

(A nyitókép illusztráció).

Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018