eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Details with the red and blue lights siren on top of a police car
Nyitókép: CatEyePerspective/Getty Images

Máris emlékezetes bevetésen a déli határon szolgáló szlovák rendőrök

Egyik kocsijukba belement egy lengyel embercsempész, de még ez volt a legkisebb gond.

Szlovák rendőrautónak ütköző, majd gyalog menekülő lengyel embercsempészt fogtak a Bács-Kiskun vármegyei Zsana közelében csütörtök éjszaka - közölte a rendőrség pénteken a police.hu-n.

A tájékoztatás szerint az 5408-as számú úton haladó lengyel sofőr, miután látta, hogy ellenőrizni akarják a magyar és a szlovák rendőrök, először megállt, de később elhajtott. Egy szlovák rendőr csak úgy kerülhette el az ütközést, hogy félreugrott.

A menekülő járművet egy szlovák rendőrautó kezdte követni. Miután utolérte és melléhajtott, a lengyel sofőr a rendőrautó felé kormányozta az autóját, összeütköztek, és emiatt a szlovák gépjármű egy dombra felfutott.

Az embercsempész ezután megállt és autóját hátrahagyva elszaladt, de nem jutott messzire, mert a rendőrök hamarosan elfogták.

A járműben a lengyel sofőrön kívül tíz külföldi utazott,

akik szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a sofőr - ellenszolgáltatás fejében - a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért ellene embercsempészés és közúti veszélyeztetés miatt eljárást indítottak. A 33 éves lengyel férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt feljelentést tesznek a rendőrök.

A férfit előállították, és gyanúsítottként kihallgatását követően őrizetbe veszik. A nyomozók kezdeményezik a letartóztatását. A külföldieket a rendőrök a hatályos magyar jogszabályok értelmében meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×