eur:
389.67
usd:
364.19
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Darrin Klimek/Getty Images

Újabb lányfuttatós ügy, amelyben kiskorú barátnők a "főszereplők" – videó

Az ügyben négy sértett van.

A vádirat szerint a fiatalabb férfi 2016. év végén ismerkedett meg egy 16 éves lánnyal, aki beleszeretett a vádlottba, és oda is költözött hozzá. A következő év tavaszától, az akkor 17 éves sértett már prostitúciós tevékenységet folytatott Budapesten, főleg külföldi turistáknak nyújtott szexuális szolgáltatást, a bevétele egy részét pedig a vádlottnak adta, aki a pénzt felélte – áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A vádlott 2018-ban megismerkedett egy másik 16 éves lánnyal, akit a párkapcsolatuk alatt – a lány érzelmeit és befolyásolhatóságát kihasználva – rábírt arra, hogy prostitúciós tevékenységet végezzen. Ennek során többször utalt arra, hogy

ha a sértett nem vállalja a szexmunkát, szakítani fog vele,

és arra is figyelmeztette a lányt, hogy nem beszélhet a munkájáról senkinek, különben intézetbe kerülhet. Az érzelmileg befolyásolt és megfélemlített sértett a szexmunkát a belvárosban végezte, szolgáltatásait főleg szállodák férfi vendégei vették igénybe. A sértett a napi bevételének egy részéből „helypénzt” fizetett, a fennmaradó összeg egy része pedig a vádlottat illette.

A vádlott később egy harmadik fiatal nővel költözött össze, aki 17 éves korától prostitúciós tevékenységet végzett. A vádlott támogatta a tőle érzelmileg erősen függő nő prostitúciós tevékenységét, és az ebből származó bevétel egy részét a saját megélhetésére fordította. A vádlott az együttélésük során több alkalommal súlyosan szeméremsértő fényképfelvételeket készített az akkor még kiskorú sértettről.

A testvérpár idősebbik tagja 2016. év nyarától szintén prostitúcióra vette rá az akkor 18 éves, erősen befolyásolható és kiszolgáltatott helyzetben lévő barátnőjét. A sértett ezt követően, mintegy két éven keresztül belvárosi szállodák környékén dolgozott. A bevétel egy részéből helypénzt kellett fizetnie, a fennmaradó összeget pedig teljes egészében a vádlottnak adta. A sértett később külföldre is rendszeres kijárt dolgozni, és a vádlott rábírására regisztrált egy internetes oldalra is. A sértett többször közölte a vádlottal, hogy abba akarja hagyni a prostitúciós tevékenységet, az ebből fakadó veszekedések során azonban a férfi őt többször bántalmazta.

A testvérpár elfogására 2020. július 30-án került sor:

A Fővárosi Főügyészség az ügyben emberkereskedelem, gyermekprostitúció kihasználása, valamint gyermekpornográfia bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség a két férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását, valamint pénzbüntetést és vagyonelkobzást is indítványoz a vádiratban.

Az ügyben érintett több más személlyel szemben külön büntetőeljárás folyik.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×