eur:
389.62
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Bűnügyi helyszínelés Budapesten a Mester utcai villamosmegállóban, ahol megszúrtak egy férfit 2021. január 16-án. A villamosmegállóban egy társaság szóváltásba keveredett egy férfivel, majd a társaság egyik tagja megszúrta a fiatal férfit. A csoport tagjai ezt követően elmenekültek a helyszínről, a sérültet a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Ítéletet hoztak a Mester utcai villamosmegállóban késelő férfi ellen

A bűncselekmény napra pontosan két évvel ezelőtt történt, a Nagykörúton.

Emberölés bűntettének kísérlete miatt 10 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték első fokon a vádlottat, aki – a törvény erejénél fogva – ki van zárva a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből – közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék.

Az ítélet szerint a terhelt 2021. január 16-án a déli órákban ismerősei társaságában a nagykörúti villamoson utazott. Már az út során konfliktusba keveredett a társaival és a szerelvényen garázda jellegű magatartást tanúsított. A leszállásukat követően a terhelt észlelte, hogy a társaságához tartozó egyik személy ismeretlen okból szóváltásba keveredett egy férfival, a későbbi sértettel. A szemközti peronon tartózkodó vádlott ekkor a villamossíneken keresztül a sértetthez futott és

egy időközben elővett késsel egy alkalommal mellkason szúrta őt.

Ezt követően a társaságával felszállt a megállóban álló villamosra és távozott a helyszínről.

A sértett – akihez a járókelők mentőt hívtak – a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülést szenvedett, az életét csak a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A bíróság az ítéleti tényállást a tanúk egybehangzó vallomásai alapján állapította meg. A vádlott a cselekményt megelőző garázda jellegű viselkedése, az elkövetés módja, valamint a tettét követő magatartása mind arra utaltak, hogy

a terheltet ölési szándék vezette.

A vádlott – bár tagadta, hogy meg akarta ölni a sértettet – az eljárás során ténybeli beismerő vallomást tett. Ezt azonban a bíróság kis nyomatékkal vette enyhítő körülményként figyelembe, mivel a bűncselekmény elkövetéséről kamerafelvételek is rendelkezésre álltak.

A büntetés kiszabása során súlyosító körülmény volt a terhelt büntetett előélete és a felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejének hatálya alatt történt elkövetés. A vádlott a tettét a köznyugalom súlyos megzavarásával követte el, amely a személyisége alapjegyei közé tartozó agresszivitással együtt értékelve erősíti a személyében rejlő jelentős mértékű társadalomra veszélyességet.

Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és védője a jogi minősítés megváltoztatásáért és enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×