eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Parlagfüvet vág egy közmunkás Nagyszénás belterületén 2013. július 29-én. A hatóság július 1-jétől eljárást indít azok ellen, akik elmulasztják a parlagfű-mentesítést.
Nyitókép: MTI Fotó: Rosta Tibor

A szocializmusban érezte magát a jakabszállási közmunkás

Jármű önkényes elvételének bűntette és lopás vétsége miatt vádat emeltek egy, a jakabszállási önkormányzatnál közmunkással szemben.

A férfi az önkormányzat udvarán parkoló gépjármű csomagterét céges szerszámokkal és egyéb ingóságokkal megpakolta, majd a gépjárművel egyszerűen elhajtott.

Az eset július 1-jén történt. Ekkor a férfi bement a polgármesteri hivatal udvarára. Itt nyitva találta az önkormányzat egyik autóját, amelynek gyújtáskapcsolójában még az indítókulcs is benne volt. Ezt követően helyismeretét kihasználva az udvaron lévő garázsból kihozott és az autóba bepakolt egy sarokcsiszolót, egy véső-fúró kalapácsot, három karton ásványvizet és még egy csomag toalett papírt is, azért, hogy azokat ellopja.

A vádlott a lopott dolgokkal megpakolt autóval az önkormányzat udvaráról átállt a szomszédos ingatlan elé, ahol a gépjárművet lezárta, majd gyalogosan távozott. Az autót a lopott dolgokkal együtt egy önkormányzati alkalmazott a szomszédos ingatlan előtt megtalálta, így a lopással okozott, közel 130.000 Ft-os kár teljes egészében megtérült - legalábbis így látja az ügyet az ügyészség.

A férfit lopások elkövetése miatt már többször ítélték szabadságvesztésre, a mostani bűncselekményét már különös visszaesőként, egy felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×