eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Man in handcuffs
Nyitókép: FOTOKITA/Getty Images

Életveszélyesen megsebesített válófélben lévő feleségét – videó

A férfi beismerő vallomást tett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályán életveszélyt okozó testi sértés, súlyos testi sértés, jármű önkényes elvétele és rongálás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként a 45 éves R. Attilát.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2022. december 20-án 6 óra 30 perc körül Budapest XVI. kerületében, egy áruház mögött látta meg válófélben lévő feleségét egy idegen férfi autójában. Egy kővel bedobta a kocsi hátsó ablakát, majd kirángatta az asszonyt, és zsebkésével hátba szúrta, míg a nő barátját a combján sebesítette meg. Az elkövető a megszúrt férfi kocsijával menekült el, amit a közelben felgyújtott és hátrahagyott. A megkéselt pár a közeli mentőállomásra ment be segítséget kérni, onnan vitték őket kórházba. A jelenlegi adatok szerint a 39 éves nő életveszélyesen, az 52 éves férfi súlyosan sérült – írja a Police.hu.

A szurkáló után a fővárosi rendőrök hajtóvadászatot indítottak, a férfi azonban 8 óra 10 perckor önként feladta magát a XVI. Kerületi Rendőrkapitányságon.

A gyanúsított kihallgatásán beismerő vallomást tett. A férfit az életvédelmi nyomozók őrizetbe vették, letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek. A BRFK sajtóosztálya az 24.hu-t arról tájékoztatta, hogy a bűncselekménnyel gyanúsított férfi azzal indokolta a tettét, hogy vissza akarta szerezni a nőt.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

Az utóbbi évtized egyik érdekes eredménye az volt, hogy azon országokban, ahol olyan nyelvet beszélnek, amelyben a jelen idő használatával lehet a jövőre hivatkozni, magasabb a megtakarítási ráta, még akkor is, ha egyéb tényezőket, mint például a gazdasági fejlettség, az intézményi rendszer, és a kultúra, figyelembe vesznek. A nyelvi-megtakarítás hipotézise szerint ez azért van, mert azok, akik a jelen időt használják a jövőről szólva, közelebbinek érzik a jövőt és így inkább hajlandóak megtakarítani. Mi azt teszteltük, hogy ha valaki természetes módon a jelen időt használja a jövő idő helyett, amikor a jövőről beszél, akkor fontosabb-e számára a jövő (és emiatt akár többet is takarít meg). A várakozásainkkal ellentétben nem találtunk ilyen összefüggést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×