INFORÁDIÓ
2022. július 1. péntek
Annamária, Tihamér

l. l. junior

per

tárgyalás

Mentők és baleseti helyszínelők 2019. augusztus 31-én Budapest XIV. kerületében, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél, ahol gyermeket gázolt halálra egy autó.

Elindult a tárgyalás L. L. Junior kisfia halálának ügyében

Infostart

Nem ismerte el bűnösségét az anya barátnője.

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott egy fiatal nőnek a perében, akit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádol az ügyészség L. L. Junior hároméves gyereke halála ügyében.

A vádirat szerint 2019. augusztus 31-én egy családi és baráti társaság egy budapesti gyermekrendezvényre tartott. A felnőttek a velük lévő gyermekekkel egy kijelölt gyalogosátkelőhelynél akartak átmenni a túloldalra, azonban a gyalogosforgalmat irányító lámpa pirosra váltott. A csoport egy része már a tilos jelzés előtt átkelt a túloldalra, míg a többiek az úttest szélétől mintegy 0,7 méter távolságra megálltak. A vádlott, P. Carmen Olívia mellett állt barátnőjének, Hopp Csillának a 3 éves gyermeke, aki idősebb testvérét szerette volna követni, ezért lelépett a zebrára, azonban a terhelt visszahúzta, visszatartotta őt és rászólt, hogy nem szabad továbbmenni, mert piros a lámpa. A vádlott nyomatékosítva szavait meg is fogta a felügyelete alatt álló kisfiú kezét, aki azonban pár pillanattal később kiszaladt az úttestre, ahol egy szabályosan közlekedő autós elütötte őt. A gyermek féktávolságon belül lépett az úttestre, az autó sofőrje a balesetet még intenzív fékezéssel sem tudta volna elkerülni. A kisfiú a baleset következtében a helyszínen életét vesztette.

Az előkészítő ülésen a bíróság elutasította a védelem nyilvánosság kizárására vonatkozó indítványát.

A 24.hu tudósításában azt írta, az ügyész szerint a baleset azért következett be, mert P. Carmen Olívia nem fogta elég erősen a kisfiú kezét, miután a gyerek egyszer már megpróbált kiszaladni az útra.

Az ügyész felfüggesztett szabadságvesztést kért Hopp Csilla barátnőjére az előkészítő ülésen,

aki, ahogy a nyomozati szakban, úgy ezúttal sem ismerte el a bűnösségét. A bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, amelyet nyomban meg is kezdett. A nő nem tett vallomást és kérdésekre sem válaszolt, ezért végül a nyomozás során tett korábbi vallomásait olvasták fel.

P. Carmen Olívia eszerint azt vallotta, hogy amikor az első zebránál voltak, akkor az anya fogta a kisfiú kezét, és ő abban a tudatban volt, hogy továbbra is ő fogja.

"Amikor ott álltunk a két zebra között a járdaszigeten, akkor arra lettem figyelmes, hogy elkezd hátulról futni mindenki, és akkor húztam vissza Dávidot. Szerintem a járdasziget széléig ért el, amikor elkaptam a csuklóját."

A gyerek első lelépése után mondta az anyukának, hogy fogja meg a gyereke kezét, és ekkor ő meg is fogta. Az elütésnél ugyanúgy elszaladt hátul, mint az első alkalommal. Nem egyenesen, hanem kissé srégen szaladt. Amikor én észrevettem, akkor már az úttest közepén volt, ezért nem volt lehetőségem visszahúzni őt - mondta a nő a vallomásában.

A vádlott anyját is kihallgatták. Ő a vele lévő két gyerekkel volt elfoglalva, ezért nem látta a balesetet, és azt sem, hogy fogta-e valaki, és ha igen, akkor ki, Dávidka kezét.

Az eljárás 2022. szeptember 1-jén és 14-én tanúk meghallgatásával, illetve tanúvallomások felolvasásával folytatódik.

Nyitókép: Mihádák Zoltán
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Schlecht Csaba

A Simicska Lajoshoz kötődő korábbi gazdasági cégbirodalom fontos emberét, országos sajtóorgánumok...
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018