eur:
393.5
usd:
366.87
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Itt az alkalom, hogy belepillantsunk egy drogdíler jegyzeteibe – képek

Kábítószer-kereskedő élettársakkal szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a 35 éves férfi és a 31 éves nő élettársak, akik legkésőbb 2018-tól kezdődően Budapest területén különböző fajtájú kábítószerek kereskedelmével foglalkoztak – olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

A vádlottak a vevőiket jellemzően az általuk bérelt VII. kerületi lakásban szolgálták ki, ahol egyúttal a kábítószereket is tárolták. A vevőkkel telefonon – szóban vagy SMS-üzenetben –, illetve különböző üzenetküldő alkalmazásokon keresztül egyeztették a kábítószerek átadásának helyét és időpontját. A 31 éves nő a kábítószerek értékesítéséből származó bevételekről, illetve a költségekről részletes írásbeli jegyzeteket is készített.

A nyomozó hatóság 2020. június 9-én intézkedett a vádlottakkal szemben. Az általuk bérelt lakásban végzett kutatás során a nyomozók több mint fél kilogramm amfetamint, 130 darab LSD bélyeget, továbbá MDMA-tartalmú tablettát, illetve port, hallucinogén hatóanyag tartalmú gombát, kokaint, és marihuánát is találtak, amiket lefoglaltak. A vádlottak az ingatlanban tartották a kábítószerek értékesítéséből származó nagy összegű készpénzt is, amit a nyomozók szintén megtaláltak és lefoglaltak.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottakkal szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és velük szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A főügyészség emellett pénzbüntetés kiszabására és vagyonelkobzásra is indítványt tett a vádiratban.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×