INFORÁDIÓ
2022. január 21. péntek
Ágnes

alec baldwin

halyna hutchins

rust

fegyvermester

Megvan, honnan származhatott a Baldwin-baleset éles tölténye

Megvan, honnan származhatott a Baldwin-baleset éles tölténye

Infostart

A fegyvermester édesapja, a szintén ebben a pozícióban ismert Thell Reed szerint az éles lövedékek megegyezhetnek azzal, amelyeket a forgatásra fegyvereket kölcsönző Seth Kenney-nek adott egy korábbi filmhez, de kérése ellenére nem kapott vissza.

Thell Reed, a Rust fegyvermesterének, Hannak Gutierreznek édesapja vallomásban állította, hogy a gyilkos lövedék korábban az ő tulajdonában lehetett.

Seth Kenney tagadja, hogy mentorálta volna Hannah Gutierrezt a Rust forgatásán, viszont egészen biztosan ő biztosított fegyvereket a film elkészítéséhez. Az apa vallomása szerint korábban is dolgoztak együtt: Kenney egy augusztusban és szeptemberben forgatott film ideje alatt végzett lőgyakorlatozáshoz kért éles lövedékeket Reedtől, hogy ha kifogyna az, amit adtak nekik, folytatni tudják a gyakorlást.

A fegyvereket kölcsönző férfi tagad

Reed két-háromszáz éles lövedéket vitt el Kenney-nek, elmondása szerint ezek nem gyári, bárki által elérhető lövedékek voltak - írta az ABC News cikke. Kenney a forgatás végeztével hazavitte magával a töltények maradékát, amikor pedig Reed vissza akarta kérni azokat, azt mondta, egyszerűen írja le veszteségként.

A vallomást követően házkutatást tartottak Kenney-nél, aki továbbra is tagadja, hogy éles lövedékeket vitt volna a Rust forgatására.

Ügyvédje, Adam Engelskirchen szerint a házkutatási parancsot eredményező vallomás téves állításokat tartalmaz, különösen a Kenney-nek tulajdonított kijelentések tekintetében".

"A más médiumokban megjelent beszámolók, amelyek szerint Seth Kenney a Rust stábjának tagja volt, vagy a produkció alkalmazta, hogy bármilyen felügyeleti szolgáltatást nyújtson, nyilvánvalóan hamisak" - tette hozzá.

A fegyvermester ügyvédje bizakodó

Kedden mindenesetre lezajlott a házkutatás, eredményeiről egyelőre nem hoztak nyilvánosságra információt. Jason Bowles, Hannah Gutierrez ügyvédje szerint ez

nagy lépést jelent afelé, hogy kiderülhessen, hogyan is került éles lövedék a forgatásra.

"Bízunk benne, hogy az FBI összehasonlítja és elemzi a készletből lefoglalt éles lövedékeket és a házkutatási parancsban lefoglalt bizonyítékokat, hogy egyértelműen megállapítsa, honnan származnak az éles lövedékek. Az, hogy ki és miért juttatta be az éles lövedékeket a forgatásra, az ügy központi kérdései" - mondta Bowles.

A Rust forgatásán október 21-én Alec Baldwin egy korábban a rendezőasszisztens által biztonságosként megnevezett fegyverből adott le halálos lövést gyakorlás közben Halyna Hutchins operatőrre. A film fegyvermestere, Hannah Gutierrez a felelős a fegyverekért, ám ügyvédje szerint nem tudja, hogyan kerülhetett éles lövedék a díszletbe. Kenney-ről korábban az terjedt, ő volt a fiatal nő mentora, de a férfi ezt tagadja. Az ugyanakkor biztos, hogy hat nappal a balesetet követően ott volt a forgatási helyszínen és hozzáférést biztosított a rendőröknek a fegyverszéfhez.

Kenney már hozott egyféle magyarázatot

Október 29-én a nyomozókkal beszélgetve Kenney azt mondta, talán tudja, honnan származnak az éles lövedékek, áll a házkutatási parancsban. Kenney szerint néhány évvel ezelőtt egy barátjától "újratöltött lőszert" kapott, a Starline Brass logójával.

A nyomozók 500 lőszert foglaltak le a készletből - vaktöltények és élesnek tűnő lőszerek keverékét.

Az iparág szakértői szerint

éles lövedékek soha nem lehetnének forgatáson.

Az ügyben egyelőre nem emeltek vádat. Mary Carmack-Altwies, a Santa Fe-i kerületi ügyész korábban azt mondta, hogy bármi lehetséges, de a vádemelésről szóló döntés heteket vagy hónapokat vehet igénybe.

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018