eur:
393.14
usd:
367.28
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Forrás: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Szörnyű körülmények között tartotta kutyáit

A Nógrád Megyei Főügyészség az ebtartástól eltiltás érdekében nyújtott be keresetet a Balassagyarmati Törvényszéken egy 25 éves Nógrád megyei nő ellen.

A Pásztói Járási Ügyészség ez év augusztusában állatkínzás miatt vádat emelt a nő ellen, aki 2020 decemberéig border collie jellegű kutyái közül az egy éves anyakutyát egy kisméretű nyúlketrecben, annak három hónapos kölykét pedig fedél nélkül, a hulladékkal borított udvaron tartotta. Az ebeket nem oltatta, chippel való regisztrálásukat elmulasztotta, élelmezésükről és itatásukról sem gondoskodott megfelelően. Az állatok ennek következtében lesoványodtak, igen rossz állapotba kerültek.

A kutyákat egy állatmentő alapítvány vette gondozásába, a Pásztói Járásbíróság pedig a vádlottat állatkínzás miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette – írja az ugyeszseg.hu.

A büntetőbíróság jogerős ítéletét követően a Nógrád Megyei Főügyészség közérdekvédelmi szakága keresetet nyújtott be a nő ellen, melyben indítványozta, hogy a bíróság az alperest öt évre tiltsa el az ebtartástól, mert az állatok kíméletére és védelmére vonatkozó szabályokat súlyosan megsértette, így alkalmatlan arra, hogy kutyát tartson.

Az ügy ezért polgári jogi úton folytatódik, az ügyben felperesként a Nógrád Megyei Főügyészség jár el a Balassagyarmati Törvényszék előtt.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×