eur:
392.82
usd:
366.17
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Woman judge hand holding gavel to bang on sounding block in the court room.
Nyitókép: Nathaphat/Getty Images

Szokatlan indítvány: kitiltanák a renitens fiatalokat Egerből

Egy 20 éves fiatalember idén tavasszal sorozatban követett el erőszakos és a köznyugalom megzavarására alkalmas bűncselekményeket a hevesi megyeszékhelyen. Az Egri Járási Ügyészség most vádat emelt a letartóztatásban lévő terhelttel szemben.

A már többször büntetett, csavargó és italozó életvitelt folytató vádlott – miután összeveszett a Jászságban élő családjával – Egerbe utazott, ahol nappalait és éjszakáit is a közterületen töltötte.

2021. március 26-án délután az ittas fiatal a nyitott bejáraton át feljutott egy tíz emeletes egri társasház tetejére, ott előbb könnyített magán, majd

felkapott egy 40x40 cm-es járólapot, melyet puszta szórakozásból a mélybe hajított.

A súlyos betonelem egy, a társasház előtt parkoló gépkocsira esett, betörve annak szélvédőjét és behorpasztva a jármű tetejét. A rongálással az elkövető közel egymillió forintos kárt okozott az autó tulajdonosának – olvasható az ugyeszseg.hu-n.

Két hónappal később, május 21-én este a vádlott a város főterén hangoskodott, melynek során

minden indok nélkül odalépett egy fiatalkorú fiúhoz, akibe nagy erővel többször is belerúgott.

A karate jellegű rúgások egyike az álló sértettet a fején érte, ennek ellenére – a véletlennek köszönhetően – csupán könnyű sérülést eredményezett. Az elkövető pár nappal később, ugyancsak az egri Dobó téren ittas állapotban két másik fiatalkorút is bántalmazott. A rendőrség ezt követően vette őt őrizetbe.

Az ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével, garázdaság vétségével, továbbá többrendbeli súlyos-, illetve könnyű testi sértés kísérletével vádolja a terheltet. A vádhatóság a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság

végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben, e mellett határozott időre tiltsa ki őt Eger városából,

tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezze kártérítés megfizetésére is.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×